Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Η καθυστέρηση της απόφασης για παράταση της απόσυρσης ΙΧ προκαλεί αλαλούμ στην αγορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων έχουν «παγώσει» τους εκτελωνισμούς καθώς αναμένουν την απόφαση που θα δίνει παράταση στο μέτρο της απόσυρσης ΙΧ ώστε καταβάλλουν μειωμένο Τέλος Ταξινόμησης...

Ωστόσο ακόμη δεν έχει αποσταλεί καμία απόφαση του ΥΠΟΙΚ προς τα τελωνεία με αποτέλεσμα να παρατείνεται η «αγωνία» των εταιρειών όπως επίσης και των κατόχων χαρτιών απόσυρσης τα οποία ισχύουν μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Επίσης από σήμερα όποιος οδηγήσει το αυτοκίνητό του στα Κέντρα Ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) δεν θα παραλάβει κανένα χαρτί απόσυρσης παρά μόνο το Πιστοποιητικό Παραλαβής και Καταστροφής του οχήματός του με αποτέλεσμα αν τελικά δοθεί η παράταση στο μέτρο της απόσυρσης παλαιών ΙΧ έως τις 20 Απριλίου να πρέπει να μεταβούν και πάλι στα Κέντρα Ανακύκλωσης για να παραλάβουν το Πιστοποιητικό Απόσυρσης.

Αν πάλι δεν δοθεί παράταση στο μέτρο της απόσυρσης τότε οι εισαγωγικές εταιρείες θα πρέπει να εκτελωνίσουν τα καινούρια αυτοκίνητα που εισάγουν καταβάλλοντας ολόκληρο το Τέλος Ταξινόμησης με αποτέλεσμα να αυξηθούν αντίστοιχα και οι τιμές λιανικής των ΙΧ.

Πάντως σύμφωνα με στελέχη από την αγορά ανακύκλωσης χρειάζονται αρκετές ημέρες για να αλλάξει το μηχανογραφικό σύστημα που είναι online μεταξύ Υπουργείου και Κέντρων Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ οπότε η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.