Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Αφορολόγητο με όλες τις αποδείξεις από την χρήση πλαστικού χρήματος προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Προσανατολιζόμαστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις με την χρήση πλαστικού χρήματος εκτός από αυτές που αναγράφονται σε άλλους κωδικούς» σημείωσε σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Υπογράμμισε επίσης ότι το αφορολόγητο θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με τα εισοδήματα.

«Θέλουμε όλα να μπαίνουν στη φορολογική δήλωση, αυτή είναι η γενική αρχή» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η σχετική διάταξη

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι θα εξαιρούνται από την υποχρέωση για χρήση πλαστικού χρήματος οι ηλικιωμένοι πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

«Εξετάζουμε και θα ζητήσουμε και από τις τράπεζες να υπάρχει ένας ειδικός λογαριασμός που δεν θα γίνονται από αυτόν κατασχέσεις για χρέη προς τις εφορίες και δάνεια» επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που έχουν με χρέη ή είναι άνεργοι.

Σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες σημείωσε ότι «τις επόμενες μέρες αναμένεται το πόρισμα των επιτροπών και θα βγουν οι τελικές αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά για ένα διάστημα του 2015 και για όσο διάστημα του 2016 χρειαστεί μέχρι να βγάλουμε νέες εμπορικές αξίες με βάση τις οποίες θα γίνονται οι συναλλαγές.»

Για το θέμα των τελών κυκλοφορίας σημείωσε ότι η αλλαγή στο σύστημα θα ισχύσει από 1-1-2017. Επεσήμανε ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζεται μπορεί να επιφέρει μικρή αύξηση στην φορολογία της βενζίνης.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.