Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έξι μήνες φυλακή με αναστολή στον δακρυσμένο καστανά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον 62χρονο καστανά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mega, o 62χρονος ήταν έντονα φορτισμένος, απολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια και είπε: «Πουλάω κάστανα για να μπορέσω να ζήσω. Δεν έχω χρήματα να πληρώσω στο κράτος γι αυτό δεν μπορώ να ανανεώσω την άδειά μου».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για το θέμα παρενέβη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ζήτησε το επίπεδο των ελέγχων να αντιστοιχεί στο επίπεδο της παράβασης.

Δείτε το βίντεο:




------------

Η απολογία του καστανά - Μία άδεια θέλω για να βγάλω ένα κομμάτι ψωμί


Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 61 ετών μικροπωλητή που την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο στην πλατεία Αριστοτέλους, επειδή στερείτο άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.

Ο κατηγορούμενος, που χρόνια πουλάει κάστανα στο κέντρο της πόλης, παραπέμφθηκε να δικαστεί για άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια και απείθεια, και τελικώς κρίθηκε ένοχος για την πρώτη πράξη και αθώος για τη δεύτερη.

Ο 61 ετών καστανάς απολογήθηκε ότι είχε 5ετή άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, η οποία έληξε το 2007 και έκτοτε δεν την ανανέωσε, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρέη του προς το ΤΕΒΕ και την Εφορία προσεγγίζουν σχεδόν τις 150.000 ευρώ. «Δεν θέλω να χρωστάω. Μία άδεια θέλω να πουλάω κάστανα για να βγάλω ένα κομμάτι ψωμί. Είμαστε εννιά αδέλφια» είπε. Αρνήθηκε ότι εξύβρισε τους αστυνομικούς που ζήτησαν να τον ελέγξουν, τονίζοντας ότι στη διάρκεια του ελέγχου ζαλίστηκε κι έπεσε κάτω, ενώ, όταν συνήλθε, τους ακολούθησε κανονικά στο αστυνομικό τμήμα. «Τους γνωρίζω τους αστυνομικούς και με γνωρίζουν κι εκείνοι. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα στην Αστυνομία» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός που επιλήφθηκε της υπόθεσης. «Δεχθήκαμε καταγγελία από πωλητή και πήγαμε να κάνουμε τον προβλεπόμενο έλεγχο. Δεν έχει άδεια από το 2007. Μας πέταξε ένα ντοσιέ και μας είπε πάρτε δρόμο. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε, αλλά άρχισε να φωνάζει περισσότερο και να μας πετάει κάστανα» κατέθεσε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι αφού κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών, δέχθηκε να προσαχθεί στο τμήμα.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια και να αθωωθεί για απείθεια, εισήγηση με την οποία συντάχθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Μετά την ετυμηγορία, ο καστανάς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

------------

Οι αστυνομικοί για τον καστανά: Δεν υπήρξε υπερβάλλων ζήλος


Τη λύπη του που, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν κανονικά τη δουλειά τους, υπάρχει προσπάθεια να στραφεί η κοινωνία εναντίον τους εξέφρασε αναφορικά με το περιστατικό με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης, Δημήτρης Παδιώτης.

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA", υποστήριξε ότι δεν υπήρξε βία και πως υπήρχε εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους για τη φωταγώγηση δέντρου, με την αστυνομία να κάνει επιχειρησιακή ενέργεια για το παρεμπόριο.

Σημείωσε ότι δυο άτομα της ομάδας Ζ πήγαν στον καστανά, ο οποίος και άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα να μαζευτεί πλήθος κόσμου και οι υπόλοιποι αστυνομικοί πήγαν για να βοηθήσουν να μην δημιουργηθεί επεισόδιο. "Από τον όχλο πάντα δημιουργείται επεισόδιο", ανέφερε.

Επέμεινε ότι δεν υπήρξε υπερβάλλων ζήλος, ότι και ο ίδιος ενοχλήθηκε από την παρουσία πολλών αστυνομικών στο σημείο, αλλά και πως αυτό δικαιολογείται από τις εκδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πλατεία και την επιχείρηση για το παρεμπόριο.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.