Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τα 7 λάθη που καταστρέφουν την μπαταρία του κινητού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μοιάζει μία απλή διαδικασία, που δεν μπορεί να βλάψει, αλλά η φόρτιση του κινητού μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής και την απόδοση της μπαταρίας του κινητού σας.

Διαβάστε αναλυτικά τα επτά πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι χρήστες των κινητών και καταστρέφουν την μπαταριά των smartphones.

Φορτίζετε το κινητό στο 100%

Γνωρίζουμε ότι η αγωνία πολλών ξεκινά με το που η στάθμη ενέργειας φτάσει στο 99%. Be cool. Το να είναι συνεχώς φορτισμένη πλήρως η μπαταρία του κινητού σας της κάνει κακό. Η στάθμη μεταξύ 30%-80% θεωρείται ότι είναι η περισσότερο κατάλληλη για τη μακροζωία της μπαταρίας του κινητού σας, μιλώντας για τις καθημερινές συνήθειες. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε την πρακτική της καθημερινής φόρτισης στο full της μπαταρίας του κινητού σας το βράδυ.

Αποφορτίζετε το κινητό πλήρως

Πρόβλημα υπάρχει και με την πλήρη αποφόρτιση του κινητού σας σε καθημερινή βάση. Η πλήρης αποφόρτιση ανά δίμηνο, σε συνδυασμό με την πλήρη φόρτιση, μπορεί να boostάρει την απόδοση της μπαταρίας σας. Αν όμως η τακτική αυτή εφαρμόζεται καθημερινά οδηγεί σε μείωση της απόδοση της.

Υπερθέρμανση

Μην ξεχνάτε ότι το smartphone είναι ένας μικρός υπολογιστής. Έτσι και αυτό απεχθάνεται την υπερθέρμανση, όπως ακριβώς συμβαίνει με το desktop PC σας. H υπερβολική ζέστη μειώνει την απόδοση των υπολογιστών, ενώ στην περίπτωση του smartphone μειώνει και την απόδοση της μπαταρίας του. Το ίδιο κάνει σε αυτή και το υπερβολικό ψύχος. Οι βέλτιστες τιμές θερμοκρασίας που δίνουν οι κατασκευαστές των smartphone για την ομαλή λειτουργία των συσκευών τους είναι, συνήθως, μεταξύ 0ºC και 35ºC.

Φόρτιση της θήκης-μπαταρίας στο smartphone

Οι θήκες που έχουν και το ρόλο μπαταρίας τείνουν να ζεσταίνουν το smartphone. Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν η φόρτιση γίνεται μες την μπαταρία θήκη εφαρμοσμένη στο smartphone. Σε αυτή την περίπτωση το κινητό σας και η μπαταρία του γίνεται αποδέκτης περισσότερης θερμότητας, η οποία μάλιστα αποβάλλεται με δυσκολία από αυτό.

Φορτίζετε το κινητό στη θήκη προστασίας

Με παρόμοιο τρόπο όπως συμβαίνει και στο No 4, η μπαταρία και το smartphone υπερθερμαίνονται όταν η φόρτιση γίνεται ενώ το δεύτερο βρίσκεται μέσα στη θήκη προστασίας. Η θήκη προστασίας είναι λόγος υπερθέρμανσης τoυ smartphone τους καλοκαιρινούς μήνες, επίσης.

Φυλάσσετε τις μπαταρίες σας άδειες

Η δεύτερη μπαταρία που έχει το ρόλο εφεδρικής, ή εκείνη που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός smartphone θα πρέπει να είναι φορτισμένη όταν δεν χρησιμοποιείται. Μην περιμένετε να φορτίσετε μια άδεια μπαταρία πριν τη χρήση, η απόδοση της δεν θα είναι καλή –αν δεν έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, εν τω μεταξύ. Να αποθηκεύετε τις μπαταρίες σας φορτισμένες.

Χρησιμοποιείτε λάθος φορτιστή

Οι επώνυμοι και σοβαροί κατασκευαστές smartphone φροντίζουν για τη συνεργασία μεταξύ του κινητού και του φορτιστή που παρέχουν. Η φόρτιση γίνεται με προκαθορισμένο ρυθμό και διακόπτεται όταν η μπαταρία είναι πλήρης ενέργειας. Οι no-name φορτιστές δεν είναι βέβαιο ότι συνεργάζονται σωστά με το smartphone για τη σωστή φόρτιση της μπαταρίας του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.