Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ιατρική σχολή στην Κίνα εγκατέλειψε σκυλιά - πειραματόζωα στην ταράτσα να πεθάνουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ σκληρές εικόνες.

Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να έρθει η ώρα να συζητηθεί η ηθική στη χρήση ζώων για πειράματα αλλά μένει κανείς άφωνος με τη στάση ιατρικής σχολής στην επαρχία Shaanxi της Κίνας, η οποία αφού χρησιμοποίησε σκυλιά (!) ως πειραματόζωα, τα παράτησε στην ταράτσα του κτηρίου, να πεθάνουν.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο το Σαββατοκύριακο αποτυπώνεται όλη η φρίκη στα άτυχα σκυλιά που έχουν σοβαρά τραύματα, προφανώς από τα πειράματα, και έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους με δεμένες τις μουσούδες, ενώ ορισμένα είναι ζωντανά…

Δεκαεννέα σκύλοι που είχαν συλλέγει για να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά πειράματα βρέθηκαν δεμένοι.

«Τα σκυλιά του βίντεο είχαν ήδη απομακρυνθεί από την ταράτσα όταν φτάσαμε εμείς εκεί, την Κυριακή το πρωί», είπε στη Global Times, ο Jiang Hong, επικεφαλής οργάνωσης για την προστασία των ζώων.

Κάτοικοι που μένουν κοντά στο πανεπιστήμιο ανέφεραν πως άκουγαν κλάματα από την ταράτσα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η άδεια που είχε το πανεπιστήμιο για πειράματα σε ζώα είχε λήξει και σε κάθε περίπτωση δεν περιλάμβανε πειράματα σε σκύλους.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί στα πειράματά του βατράχους και κουνέλια.

Η ιατρική σχολή εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής κάνοντας λόγο για απρεπή συμπεριφορά και ακατάλληλες πρακτικές από κάποιους ανθρώπους του πανεπιστημίου και πως αυτές θα αντιμετωπιστούν. Παράλληλα ευχαρίστησε τους χρήστες του διαδικτύου που έφεραν το θέμα στο προσκήνιο και για την αγάπη τους για τα ζώα.

Σύμφωνα με το cnwest.com, διδάσκων στη σχολή δήλωσε πως χρησιμοποιούνται 200 σκύλοι ως πειραματόζωα και πως αυτός ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από ό,τι σε άλλες σχολές στη χώρα.

Η Daily Mail γράφει πως η κινεζική αρχή για τη χρήση ζώων σε πειράματα ρυθμίζει κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής και επισημαίνει την ανάγκη ευθανασίας τους μετά.

Ωστόσο οι χρήστες του ίντερνετ ζητούν αυστηρότερους κανονισμούς ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη υπόθεση κακομεταχείρισης σκύλων σε πειράματα σε ιατρική σχολή της Κίνας. Το 2013 είχε αποκαλυφθεί πως στρατιωτική ιατρική σχολή έκανε πειράματα με σκύλους κατά τα οποία τους έκαιγε ζωντανούς. Σε ένα από τα πειράματα οι πλάτες 30 σκύλων καίγονταν για 30 δευτερόλεπτα με ναπάλμ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.