Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ενημερώνουν με tweets τον ιρλανδό πρωθυπουργό για την περίοδό τους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμαρτυρία γυναικών για τους νόμους που αφορούν τις αμβλώσεις.

Πληροφορίες που αφορούν τον... έμμηνο κύκλο τους στέλνουν γυναίκες στην Ιρλανδία, μέσω twitter, στον πρωθυπουργό Έντα Κένι, ζητώντας την ανάκληση των περιοριστικών νόμων που αφορούν τις αμβλώσεις.

Η άμβλωση είναι ένα θέμα που διχάζει την κοινωνία της Ιρλανδίας με υποστηρικτές και πολέμιους να πραγματοποιούν συχνά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η πλήρης απαγόρευση αυτής της πρακτικής ήρθη μόλις το 2013 όταν επιτράπηκε ο τερματισμός της κύησης μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.



Φέτος, η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα όπου επιτράπηκε με δημοψήφισμα ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, γεγονός που σηματοδοτεί μία σημαντική στροφή σε μία κοινωνία που στο παρελθόν υπήρξε φανατικά Καθολική και συντηρητική. Έκτοτε πολλαπλασιάστηκαν οι εκκλήσεις για μεταρρύθμιση του νόμου για τις αμβλώσεις.



«Καθώς γνωρίζουμε πόσο ενδιαφέρεται το ιρλανδικό κράτος για το αναπαραγωγικό μας σύστημα, θεωρώ ότι είναι λογικό οι γυναίκες της Ιρλανδίας να γνωστοποιήσουμε στον ηγέτη μας @EndaKennyTD τις πλήρεις λεπτομέρειες του έμμηνου κύκλου μας», ανέφερε η κωμικός Γκρέιν Μαγκουάιρ στο Twitter αυτή την εβδομάδα κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας αυτής, η οποία έγινε viral.

Πριν από δύο χρόνια, ακτιβίστριες κατά των αμβλώσεων έστειλαν στον Κένι, έναν πιστό Καθολικό, πλαστικά έμβρυα και επιστολές γραμμένες με αίμα επειδή ήρε την πλήρη απαγόρευση της πρακτικής. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πλέον υπεύθυνη για όποιες αλλαγές τυχόν πραγματοποιηθούν.



Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, οι Εργατικοί, έχουν ήδη δηλώσει ότι στις εκλογές τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία ζητώντας να επιτρέπεται η άμβλωση σε περιπτώσεις όπως ο βιασμός, η αιμομιξία και ανωμαλίες που επιφέρουν τον θάνατο του εμβρύου.



Οι ακτιβίστριες ζητούν την κατάργηση της Όγδοης Τροπολογίας του συντάγματος, που κατοχυρώνει το ίδιο δικαίωμα στη ζωή για τη μητέρα και το αγέννητο βρέφος της, ενώ οι πολέμιοι των αμβλώσεων απαιτούν να παραμείνει σε ισχύ ώστε να διασφαλίζει κάθε ζωή.


Πηγή: https://twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.