Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Το πιο βαρύ νεογέννητο της Ινδίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μωρό των σχεδόν 7 κιλών ήρθε στον κόσμο χωρίς καισαρική.

Το ένατο μωρό της έφερε στον κόσμο μια γυναίκα στην Ινδία, αλλά αυτό δεν ήταν το παράξενο. Η 36χρονη γέννησε ένα αγοράκι βάρους 6 κιλών και 700 γραμμαρίων και μάλιστα φυσιολογικά χωρίς καισαρική.


baby01

Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς ο τοκετός διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και ήταν καθ' όλα φυσιολογικός, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για τη μητέρα. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είναι το πιο βαρύ μωρό που έχει γεννηθεί ποτέ στην Ινδία, καθώς ποτέ πριν δεν έχει ξαναγεννηθεί βρέφος τόσων κιλών. Η γυναίκα είχε γεννήσει όλα τα προηγούμενα παιδιά της στο σπίτι και όλα είχαν φυσιολογικό βάρος. Αυτή τη φορά όμως αναγκάστηκαν να πάνε στο κοντινό νοσοκομείο, όπως αναφέρει η βρετανική Mirror.

Μόλις γέννησε, ο 40χρονος σύζυγός της ενημερώθηκε όχι ότι είναι απλά το βαρύτερο μωρό που έχει γεννηθεί στο νοσοκομείο, αλλά το βαρύτερο που έχει γεννηθεί ποτέ στη χώρα! Το νεογέννητο δεν χωράει στα χέρια του γιατρού, ο οποίος δήλωσε: «Αυτό το μωρό είναι ένα θαύμα. Στα 21 χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο μωρό όσο αυτό εδώ. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πώς ένα τόσο μεγάλο μωρό θα γεννηθεί φυσιολογικά. Κόλλησε λίγο στους ώμους, αλλά σε τρία λεπτά ήταν στα χέρια μου στα οποία δεν χωρούσε. Δεν ξέρω γιατί γεννήθηκε τόσο μεγάλο, αλλά είναι απόλυτα υγιές».

Το μωράκι βρίσκεται τώρα σε μονάδα ειδικής φροντίδας όπου παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και σε περίπου 5 μέρες αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο. Το προηγούμενο ρεκόρ κιλών στην Ινδία το είχε ένα μωρό που είχε γεννηθεί 5 κιλά και 900 γραμμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.