Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


Τεχεράνη, Ιράν. Η ζωή στο σημερινό Ιράν



Η μάχη μεταξύ σύγχρονου και παραδοσιακού τρόπου ζωής στο Ιράν αποτυπώνεται στην παρακάτω φωτογραφία που δείχνει μία τοιχογραφία στην παλιά Αμερικανική Πρεσβεία της Τεχεράνης.

Σουμάτρα, Ινδονησία. Εκεί κρύβεται το φοινικέλαιο



Ένας εργάτης φορτώνει στη βάρκα του καρπούς φοίνικα από όπου βγαίνει το φοινικέλαιο. Το φοινικέλαιο το συναντά κανείς παντού, από σαπούνια μέχρι σούπες, ενώ προωθείται και ως εναλλακτικό καύσιμο και υγιεινό μαγειρικό λάδι. Πρόκειται όμως για ένα αμφιλεγόμενο προϊόν γιατί καταστρέφει οικοσυστήματα και οδηγεί ζώα στην εξαφάνιση.

Τσεσμέ, Τουρκία. Η μεταφορά των μεταναστών από τα τουρκικά παράλια



Στην περιοχή του Τσεσμέ (Κρήνη), στη χερσόνησο της Ερυθραίας απέναντι από τη Χίο, η «βάση» της μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων λειτουργεί σε 24ωρη βάση χωρίς καμία απολύτως αρχή να εμποδίζει ή έστω να παρεμβαίνει στη λειτουργία της.

Θιβέτ. Μία ανορθόδοξη τελετή «ταφής»



Μία ανορθόδοξη πρακτική ταφής των νεκρών πραγματοποιείται από Θιβετιανούς και Μογγόλους. Σε μία αλλιώτικη βουδιστική τελετή αποτίουν φόρο τιμής στους αγαπημένους τους που έφυγαν από τη ζωή, χωρίς να τους θάψουν. Αντίθετα, προσφέρουν τους νεκρούς τους στους γύπες στην κορυφή ενός βουνού στο Θιβέτ. Αυτές οι «ταφές» ασκούνται στην Κίνα ως μια ακραία μορφή «αυτοθυσίας».

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Μοναχοί προετοιμάζονται για την τελετή ελεημοσύνης



Βουδιστές μοναχοί κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για την τελετή ελεημοσύνης στον επιβλητικό βουδιστικό ναό Wat Phra Dhammakaya στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Πουέρτο Κετσάλ, Γουατεμάλα. Η απελευθέρωση των χελωνών



Χελωνάκια τρέχουν προς τον ωκεανό, μετά την απελευθέρωσή τους στην παραλία Πουέρτο Κετσάλ, στη Γουατεμάλα.

Σετούμπαλ, Πορτογαλία. Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ την τελευταία 10ετία



Ολοκληρώθηκε στις 6 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη άσκηση της τελευταίας δεκαετίας του ΝΑΤΟ στην Αεροπορική Βάση του Τράπανι στην Ιταλία. Στην Trident Juncture 2015 έλαβαν μέρος περίπου 36.000 στρατιώτες, πάνω από 140 αεροσκάφη, πάνω από 60 πλοία και πάνω από 30 χώρες.

Στην άσκηση συμμετείχαν συμμαχικές χώρες αλλά και χώρες που δεν είναι μέρος της Συμμαχίας αλλά στενοί εταίροι όπως η Αυστραλία, η Αυστρία, η Φινλανδία, και η Ουκρανία.

Η Trident έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου στη δυτική Μεσόγειο, με τις περισσότερες ασκήσεις να γίνονται στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Στη φωτογραφία η άσκηση που έγινε στην παραλία Raposa, στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας.

Χουνάν, Κίνα. Ασκήσεις γιόγκα στα 180 μέτρα από τη γη



Δεκάδες γυναίκες από την Κίνα αποφάσισαν να εξασκηθούν στη γιόγκα σε ένα ασυνήθιστο μέρος: μια γυάλινη γέφυρα στο εθνικό πάρκο της επαρχίας Χουνάν της χώρας.

Στη γέφυρα μήκους 300 μέτρων, η οποία βρίσκεται στα 180 μέτρα πάνω από το έδαφος, οι περίπου 100 νεαρές γυναίκες έδωσαν ένα εντυπωσιακό σόου, το οποίο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Ρίο Πάρντο, Βραζιλία. Η στιγμή που χτυπά η τροπική καταιγίδα



Η πόλη του Ρίο Πάρντο, ένας οικισμός περίπου 4.000 ανθρώπων στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όπου υψώνεται η ζούγκλα, χρονολογείται περίπου έναν αιώνα πριν. Στη φωτογραφία του Reuters αποτυπώνεται η στιγμή που η μικρή πόλη χτυπήθηκε από την τροπική καταιγίδα.

Τσεσμέ, Τουρκία. Προσφυγόπουλο ατενίζει το μέλλον του από το παράθυρο



Σε ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι στο Τσεσμέ, το μικρό προσφυγόπουλο και η οικογένειά του περιμένουν να επιβιβαστούν στην λέμβο που θα τους μεταφέρει στο νησί της Χίου και από εκεί θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι τους για ένα καλύτερο αύριο.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Απόγονος των Ινδιάνων με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας



Σε διάσκεψη για τις φυλετικές διακρίσεις στην Ουάσινγκτον ένας άνδρας, απόγονος των Ινδιάνων, φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία των προγόνων του, τραβά βίντεο από το κινητό του τηλέφωνο την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.