Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Διεθνής κόμβος σπουδών η Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η συμπρωτεύουσα να αναδειχθεί ως εκπαιδευτικός προορισμός.

Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων, συμφωνούν ότι η πρωτοβουλία Study in Thessaloniki (Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη) που ξεκίνησε κάτω από την «ομπρέλα» του κεντρικού δήμου στις αρχές του 2015, με στόχο να γίνει η πόλη ένας εκπαιδευτικός κόμβος (educational hub) έβαλε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης στο ίδιο τραπέζι και όχι μόνο: Εδώ και λίγο καιρό μπήκαν και σε κοινή ιστοσελίδα. Στη διεύθυνση www.studyinthessaloniki.gr που συνεχώς εμπλουτίζεται, όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δουν συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, που αφορούν εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, διάφορες χρηστικές πληροφορίες για τη ζωή στην πόλη.

Οι εκπρόσωποι όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μίλησαν σήμερα στο συνέδριο Destination Thessaloniki και παρουσίασαν όλες τις δυνατότητες που έχουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις γειτονικές χώρες διότι το επίπεδο σπουδών είναι εξαιρετικό, η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι ελκυστική για τους νέους και οι οικογένειές τους δεν βρίσκονται σε απαγορευτική για να τους επισκέπτονται απόσταση.

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που βλέπουν οι ξένοι σπουδαστές τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει η πολύ φρέσκια έρευνα των Γερμανών φοιτητών που επισκέφτηκαν την πόλη μας με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Μπάουχ από το πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών του Μονάχου, της οποίας τα αποτελέσματα παρουσίασαν πριν από δύο ημέρες» είπε και ο κ. Πέγκας.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 125 ξένοι φοιτητές, αυτό που αγαπάνε όσοι έρχονται από άλλες χώρες για να σπουδάσουν στη Θεσσαλονίκη -πέρα από το αντικείμενο των σπουδών τους- είναι η ζωή, οι φιλικοί άνθρωποι και το γεγονός ότι χαίρουν θερμής υποδοχής από τους συμφοιτητές τους.

Στον αντίποδα αυτών επεσήμαναν οργανωτικές αδυναμίες, το γεγονός ότι κάποια ιδρύματα, ενώ υπόσχονται σπουδές στα αγγλικά δεν το υλοποιούν και ότι δεν έχουν όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές το προνόμιο εκπτωτικής κάρτας από τον ΟΑΣΘ.

Είδαν ακόμη, όπως υπογραμμίζει ο κ. Πέγκας, «μια πόλη ζωντανή και γεμάτη ενέργεια, της οποίας η αφήγηση όμως δεν φτάνει σε μια ωρίμανση που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε ένα επόμενο στάδιο».

Υπενθυμίζεται ότι στο Study in Thessaloniki συμμετέχουν τα τρία δημόσια πανεπιστήμια της πόλης -το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο- και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Οι ιδιωτικές σχολές που λαμβάνουν μέρος είναι: το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT), η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Perrotis College, το DEI College, το University of Sheffield- CITY College, το Metropolitan College και τοNew York College.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.