Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

8 πράγματα που τα σημερινά παιδιά δεν έχουν ιδέα τι είναι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν το παιδί σας νομίζει ότι οι δισκέτες είναι μόνο το εικονίδιο για το κουμπί «Αποθήκευση» στο word, τότε έχετε πιάσει ακριβώς το νόημα αυτού του άρθρου!

Βομβητές



Πολλοί επιχειρηματίες είχαν αυτές τις ασύρματες συσκευές σε μια θηλιά ζώνης, ώστε να λαμβάνουν τα φωνητικά τους μηνύματα. Ο βομβητής δεν είναι τίποτε άλλο από μια μικρή συσκευή μεγέθους παλάμης που παράγει δόνηση για να ειδοποιήσει τον κάτοχό του για κάποια κλήση που δέχτηκε.

Μετάφραση για παιδιά: Ήταν ουσιαστικά η πρώτη μορφή γραπτών μηνυμάτων, τα οποία μια φορά κι ένα καιρό, όταν δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, δεν μπορούσε κανείς να τα λάβει διαφορετικά.

Κασέτες



Τα μαύρα κουτιά που έπαιζαν στο κασετόφωνο αλλά και στο βίντεο, αν τα δει στις μέρες μας κάποιο παιδί, πραγματικά θα αναρωτηθεί σε τι ακριβώς χρησίμευαν. Άμα δε τους πείτε πώς όταν κόλλαγε η κασέτα, ο εκάστοτε χρήστης έπαιρνε ένα στυλό για να γυρίσει την μαύρη ταινία το πιθανότερο θα είναι να σας ρωτήσουν «Μα καλά, γιατί δεν ακούγατε μουσική στο iPhone;

Καταστήματα ενοικίασης βιντεοκασέτας



Αυτό είναι λίγο πιο εύκολο να το καταλάβουν τα παιδιά σας, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη τα καταστήματα ενοικίασης DVDs. Σε κάθε περίπτωση ήταν ο απόλυτος προορισμός το βράδυ της Παρασκευής. Τι καλύτερο από ταινία, ποπ κόρν και πυτζαμούλες;
CD – player



Τα παιδιά είναι πιθανό να το γνωρίζουν γιατί τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν αλλά ενδεχομένως να μην έχουν δει ποτέ ένα φορητό CD player. Τα σημερινά Mp3 τα αντικατέστησαν επάξια δεδομένου ότι είναι ελαφρύτερα και δεν απαιτείται να κουβαλά κανείς μια ολόκληρη συλλογή από CDs για να ακούσει διαφορετικά τραγούδια.
Κουτί φιλμ



Μπορεί να ήταν ενοχλητικό να αγοράζει κανείς συνέχεια 36άρια, 24άρια και 12άρια φιλμ, κάθε φορά δηλαδή που ήθελε να βγάλει περισσότερες φωτογραφίες, αλλά ήταν ο μοναδικός τρόπος.

Εγκυκλοπαίδειες



Γνωστές και ως Google σήμερα! Μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η μηχανή αναζήτησης Google, εκείνα τα βιβλία που είχαν και δερμάτινη επένδυση ήταν η πηγή των πιο δύσκολων ερωτημάτων. Ακούγεται περίπλοκο, έτσι δεν είναι παιδιά;

Συσκευές Palm Pilot



Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αυτές τις συσκευές για να αποθηκεύουν ονόματα, διευθύνσεις, τηλεφωνικά νούμερα και σημειώσεις ημερολογίου. Αλλά δεδομένου ότι δεν υπήρχε σύνδεση σε Wi – Fi, ήταν ουσιαστικά ο πρώτος υπολογιστής χεριού χωρίς όμως Internet.

Χάρτες



Το να πάει κανείς στην άκρη ενός πεζοδρομίου για να βγάλει έναν χάρτη, είναι μάλλον ένα θέαμα που το παιδί σας δεν έχει δει ποτέ.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.