Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μασσαλία: Καθηγητής σε εβραϊκό σχολείο μαχαιρώθηκε από 3 άνδρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας καθηγητής ιστορίας σε εβραϊκό σχολείο της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, υπέστη τραύματα από μαχαίρι απόψε όταν δέχθηκε επίθεση από τρία πρόσωπα που έκαναν σαφές ότι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την αστυνομία και εισαγγελείς.

Η επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού, που είναι και ο ίδιος Εβραίος και η ζωή του δεν απειλείται, διαπράχθηκε περί τις 21:00 (ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο Λοράν Νουνιέζ, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, προσθέτοντας ότι έχει κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν, την επίθεση διέπραξαν τρία πρόσωπα που επέβαιναν σε δύο σκούτερ, το ένα από τα οποία φορούσε μια μπλούζα με συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας άλλος από τους δράστες έδειξε στο θύμα μια φωτογραφία στο κινητό του τηλέφωνο που απεικόνιζε τον Μοχαμέντ Μερά, τον τζιχαντιστή ο οποίος είχε δολοφονήσει επτά ανθρώπους σε μια σειρά επιθέσεων στη νότια Γαλλία το 2012.

Οι τρεις δράστες «προσέβαλαν, απείλησαν και κατόπιν μαχαίρωσαν το θύμα τους στο χέρι και στο πόδι. Σταμάτησαν όταν έφθασε ένα αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε ο εισαγγελέας Ρομπέν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.