Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τον καινούριο στόλο απορριμματοφόρων παρουσίασε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δηλώσεις Μπουτάρη για τους διαγωνισμούς καθαριότητας.

Τον καινούριο στόλο απορριμματοφόρων και οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ 2007 - 2013, παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Πρόκειται για 50 νέα απορριμματοφόρα, οχτώ κοντέινερς, δέκα βυτιοφόρα, δώδεκα μεγάλα οχήματα (εκ των οποίων δύο γερανοί για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων) ενώ από τα δεκαέξι σάρωθρα που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα έχει παραληφθεί μόνο ένα.

'Ολα τα παραπάνω οχήματα, ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει τα 12,5 εκατ. ευρώ, έρχονται να προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα στόλο που είναι 48 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων εφτά θα αποσυρθούν, δεκαεφτά τράκτορες, δεκαπέντε οχήματα ανακύκλωσης, 31 τρίκυκλα, 58 φορτηγά, 69 μηχανήματα έργων, 28 οχήματα μεταφοράς επιβατών.

Οπως ανέφερε η διοίκηση ο παλιός στόλος μαζί με τον καινούριο, σε συνδυασμό με την υπογειοποίηση 800 κάδων σκουπιδιών αλλά και την αγορά μικρών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και δικύκλων αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

«Το 2011 που αναλάβαμε είχαμε 70 απορριμματοφόρα στα χαρτιά και λειτουργούσαν το πολύ δέκα. Η πόλη ήταν γεμάτη σκουπίδια», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Πυλαίας ο κ.Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Τέσσερα χρόνια μετά έχουμε οχήματα ετοιμοπόλεμα να εξυπηρετήσουν την κατάσταση».

Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε για μια ακόμη φορά πως οι κάτοικοι θα πρέπει να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαριότητας ειδάλλως, όπως είπε, «μόνιμα θα είμαστε στάβλος».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Παππάς από την πλευρά του υποστήριξε πως «πριν από τέσσερα χρόνια παραλάβαμε απορριμματοφόρα νεκροφόρες και οι εργαζόμενοι μας ζητούσαν να βρούμε λύσεις, κι ενώ λεγόταν ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε την καθαριότητα, σήμερα έχουμε μια υγιή Διεύθυνση Καθαριότητας».

Μπουτάρης για διαγωνισμούς καθαριότητας

Στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου στόλου των απορριμματοφόρων ο κ.Μπουτάρης ρωτήθηκε για το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου σχετικά με την υπόθεση των παρατυπιών σε δύο διαγωνισμούς στον τομέα της Καθαριότητας, την οποία κατήγγειλε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης.

Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε πως έδωσε εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση ζητώντας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης έγκριση για να ξεκινήσει η διαδικασία.

«Εδώ είμαστε να προστατεύουμε και το δημόσιο χρήμα, αν κάνουμε κάποιο λάθος θα το πληρώσουμε, αλλά πάνω από όλα θα το πούμε και δεν θα το κρύψουμε», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε επίσης τον κ.Κυριζίδη ότι ήταν αυτός που διέρρευσε το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου στη δημοσιότητα.

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσε ο κ.Κυριζίδης λέγοντας: «Αφού τα θέλει όλα στη δημοσιότητα ο κ.Μπουτάρης δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που με κατακρίνει. Αν και το πόρισμα δεν δόθηκε από μένα του προτείνω να κάνει ακόμη μια ΕΔΕ για να ανακαλύψουμε ποιος το έδωσε. Αλλά επιτέλους να ασχοληθούμε με το θέμα που είναι το ουσιώδες και όχι με τέτοια επουσιώδη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.