Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Καταστροφές και προβλήματα από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο - Εγκλωβισμένοι στην Κόνιτσα


Σοβαρές ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα.



Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η έντονη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν καθιζήσεις ,πτώσεις βράχων και μεταφερόμενα υλικά έχουν κλείσει δρόμους στα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι κα την Κόνιτσα.


Aκόμη στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δημιουργήθηκαν πρόσκαιρες πλημμύρες σε πολλά σημεία της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές.

Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος δημιούργησε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον 'Αγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα στο Πληκάτι Κόνιτσας, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω υπερχείλιση χειμάρρου και πτώσης βράχου. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων εργάζονται πυρετωδώς για την διάνοιξη των δρόμων.

Δείτε τις φωτογραφίες του epirusgate.blogspot.gr





Από τα Ιωάννινα



------------


Καταστροφές στην Ξάνθη από την κακοκαιρία


Καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε από τα ξημερώματα της Κυριακής την Ξάνθη, με το σύνολο των προβλημάτων να καταγράφεται στον κάμπο, ενώ την ίδια στιγμή μέσα στην πόλη και παρά την ισχυρή και αδιάκοπη βροχόπτωση, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στον Δήμο Τοπείρου, οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν καταστροφές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης κλήθηκε να συνδράμει για την κοπή δέντρων τα οποία ξεριζώθηκαν ή έσπασαν από τον αέρα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε αποθήκες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, η καταιγίδα που ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν χωράφια, στον κάμπο, και αυλές σπιτιών, ωστόσο δεν απαιτήθηκε η παρέμβαση των Πυροσβεστών. Ζημιές προκλήθηκαν και σε μονοκατοικία στην Αλκυόνη, καθώς και σε εκκλησίες του Δήμου Τοπείρου.

Δείτε το βίντεο



------------

Προβλήματα από τη βροχόπτωση στην Αχαΐα


Σημαντικά προβλήματα στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Αχαΐας προκάλεσε η έντονη νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Μάλιστα λόγω σοβαρής κατολίσθησης έκλεισε για αρκετή ώρα ο δρόμος Ακράτας-Ζαρούχλας καθώς το οδόστρωμα γέμισε από χώματα και πέτρες.

Αποτέλεσμα της κατολίσθησης ήταν η μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών οι οποίοι έφθαναν στο σημείο και υποχρεώνονταν να γυρίσουν πίσω ή να περιμένουν μέχρι ν' ανοίξει και πάλι ο δρόμος.

Το ευτύχημα βέβαια είναι ότι την ώρα της καταιγίδας και της κατολίσθησης από το σημείο δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο κι έτσι αποφύγαμε τους τραυματισμούς.

------------

Σφοδροί άνεμοι πλήττουν την Κρήτη

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε αρκετές περιπτώσεις.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν σήμερα οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από το πρωί σε όλη την Κρήτη.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους δρόμους του νησιού με τους ανέμους να τους έχουν «μπλοκάρει» είτε με πτώσεις δέντρων είτε με διάφορα αντικείμενα που είχε παρασύρει ο αέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει χρειαστεί να συνδράμει 11 φορές για να κόψει κάποιο δέντρο που εμποδίζει αλλά και δύο ακόμα φορές για να αφαιρέσει βαριά αντικείμενα από τους δρόμους.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.