Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Διπλασιασμός πιστώσεων για ειδικό βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά 1.000 νέες αναμένεται να εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας.
Θετική είναι η εικόνα που καταγράφεται για τις προσλήψεις του Ειδικού Βοηθητικού και Επιστημονικού Προσωπικού, όπως δήλωσε στο newsbeast.gr ο αιρετός στο ΚΥΣΕΕΠ Βασίλειος Βούγιας. «Τα νούμερα αποδεικνύουν ότι οι πιστώσεις είναι διπλάσιες από το προηγούμενο σχολικό έτος», σημείωσε ο αιρετός ενώ οι αριθμοί που παραθέτει στοιχειοθετούν αύξηση που ξεπερνά το 100%!

Σε ανάρτησή του παραθέτει αναλυτικά νούμερα ενώ αναφέρεται στη σημαντικότατη η συμβολή, στην πολλή μεγάλη αυτή αύξηση, του Διευθυντού Ειδικής Αγωγής, Κωνσταντίνου Λολίτσα, και του προϊσταμένου της Ε.Υ.Ε., Κωνσταντίνου Βαλιάντζα, οι οποίοι όλο το καλοκαίρι ασχολήθηκαν επισταμένως με τα διαθέσιμα Προγράμματα ΕΣΠΑ και εξασφάλισαν το μέγιστο δυνατό μερίδιο για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.


2015-162014-15
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ(ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)1.066586
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ(ΣΥΝΟΔΟΙ Ε.Β.Π./ΣΧ. ΝΟΣ.)725438
ΚΕ.Δ.Δ.Υ.-Ε.Δ.Ε.Α.Υ.353220
Π.Δ.Ε.3500
 ΣΥΝΟΛΟ2.4941.244


Ο κ. Βούγιας δήλωσε ότι στο υπουργείο Παιδείας αναμένουν το «πράσινο φως» για 1000 επιπρόσθετες πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τις οποίες ένα μέρος αναμένεται να διατεθεί και για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση. Θα υπάρξει επίσης, πρόταση να διατεθούν πιστώσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΚΕΔΔΥ. «Δεν υπάρχουν άλλος τρόπος για να προσληφθούν» τόνισε ο αιρετός.

Ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι υπάρχει ένα θέμα με τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή μέσω των Περιφερειών για συνοδούς και σχολικούς νοσηλευτές από τα ΠΕΠ. Το θέμα είναι τυπικό και θα διευθετηθεί αρχές Νοεμβρίου με έγγραφο που θα στείλει το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο θα διευκρινίζει προς του Περιφερειάρχες ότι οι προσλήψεις αφορούν και τα Ειδικά Σχολεία.

Προσλήψεις στα Ειδικά Σχολεία θα γίνουν και φέτος μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ , εντός Νοεμβρίου, εκτός αν βγει απόφαση ακυρωτική από το ΣτΕ όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βούγιας.

Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να δίνει φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ειδική Εκπαίδευση. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 3.838 προσλήψεις εκπαιδευτικών ενώ νέες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα για ειδικότητες της Β/θμιας.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.