Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Google ζητά βοήθεια για τις μεταφράσεις από τα αραβικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση στους αραβόφωνους να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την υπηρεσία της.

Πενταπλασιάστηκαν φέτος οι αυτόματες μεταφράσεις αραβικών προς τα γερμανικά μέσω του ιστότοπου της Google, εξαιτίας της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών. Για τον λόγο αυτό, η Goggle έκανε σήμερα έκανε έκκληση στους αραβόφωνους να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την υπηρεσία της.

Η Γερμανία αναμένεται να υποδεχθεί φέτος 800.000 με ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, πολλοί εκ των οποίων κατάγονται από τη Μέση Ανατολή. Ο ρυθμός των αφίξεων έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες με δεκάδες χιλιάδες νέους πρόσφυγες να φτάνουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο.

«Πολλοί χρησιμοποιούν (την υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης) Google Translator», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η γερμανική θυγατρική του αμερικανικού ομίλου «και γι’ αυτό καταγράψαμε φέτος στη Γερμανία τον πενταπλασιαασμό των μεταφράσεων από τα αραβικά» κυρίως προς τα γερμανικά.

«Δυστυχώς οι αυτόματοι μεταφραστές δεν είναι πάντα ακριβείς», παραδέχθηκε η Google, κάνοντας έκκληση «κυρίως στους ανθρώπους που μιλούν αραβικά και περσικά» και οι οποίοι γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα να τεθούν στη διάθεση της εταιρείας για να τη βοηθήσουν να βελτιώσει το πρόγραμμά της.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λένε την άποψή τους για τις προτεινόμενες μεταφράσεις και να προτείνουν καλύτερες. Θα μπορούν να το κάνουν μέσω του ιστότοπου g.co/UebersetzenUndHelfen», εξήγησε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.