Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Εκατοντάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικογραφίες σε βάρος δύο ανδρών σε Ρόδο και Κεφαλονιά.

Στοχευμένες πολύμηνες έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου διεξήγαγε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, 41 και 44 ετών στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, διεξήχθη πολύμηνη έρευνα και ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και διέθεταν πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό – video).

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.

Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ταυτοποίηση με δύο συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στους δύο Έλληνες συλληφθέντες.

Ακολούθως, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν ταυτόχρονα χθες, στις οικίες των δύο ανδρών στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά και διεξήγαγαν νομότυπες έρευνες. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και των δύο δραστών, ενώ στα ηλεκτρονικά μέσα που κατείχαν βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και ειδικότερα, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptops) και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Οι δύο συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Η τυχόν εμπλοκή και άλλων eλλήνων χρηστών διερευνάται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.