Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστρέφουν στο ΕΣΥ επίορκοι γιατροί εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάνουν χρήση του νόμου - Κατρούγκαλου.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου έρχονται στο προσκήνιο οι σοβαρές καθυστερήσεις στην εξέταση των υποθέσεων επίορκων από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού, ο οποίος τον Ιούλιο του 2014 συνελήφθη γιατί έλαβε φακελάκι από εμφραγματία που έπρεπε να χειρουργηθεί, από προχθές «επέστρεψε» στο νοσοκομείο, αφού το υπουργείο Υγείας, βασιζόμενο στον νέο πειθαρχικό κώδικα που θέσπισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, έβγαλε απόφαση για «αυτοδίκαιη επάνοδο του συγκεκριμένου γιατρού στα καθήκοντά του από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου».

Ο καρδιοχειρουργός, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία από τον Ιούλιο του ’14, είχε παραπεμφθεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης. Εως σήμερα το Κεντρικό Πειθαρχικό δεν έχει εξετάσει την υπόθεσή του, με αποτέλεσμα να περάσει το χρονικό διάστημα «ανοχής» (ένα έτος) στην καθυστέρηση της διαδικασίας με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα.

Κατά πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά εντός του 2015 που ένας επίορκος λειτουργός Υγείας επιστρέφει στη θέση του επειδή το Πειθαρχικό καθυστέρησε να εξετάσει την υπόθεσή του. Αλλωστε, περισσότερες από 70 περιπτώσεις επιόρκων εκκρεμούν στο Πειθαρχικό, το οποίο συνήθως συνεδριάζει μία φορά τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καρδιοχειρουργός είχε λάβει 500 ευρώ από συγγενή νοσηλευόμενου με έμφραγμα, τα οποία φέρεται να απαίτησε από τον ασθενή με την απειλή της αναβολής της εγχείρησης. Ο ασθενής, που υπεβλήθη λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του γιατρού σε τετραπλό bypass, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του νοσοκομείου έχει παραπέμψει το ζήτημα στη Νομική Υπηρεσία του Ευαγγελισμού, προκειμένου να εξεταστεί εάν υπάρχει τρόπος να μην επιστρέψει ο γιατρός στη θέση του. Από το υπουργείο Υγείας αναμένεται σήμερα επίσημη ανακοίνωση, αφού εξεταστούν τα δεδομένα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.