Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στα μπλόκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβολικές κινητοποιήσεις σήμερα στην Εγνατία Οδό.

Με δυσκολία διεξήχθη για μία ώρα, από τις 13:30 το μεσημέρι, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο των Κερδυλλίων, αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι κυκλοφορούν στο οδόστρωμα -και στις δύο κατευθύνσεις- μοιράζοντας φυλλάδια, με τα οποία ενημερώνουν τους πολίτες για τους λόγους που αναγκάστηκαν να βγουν στον δρόμο.

«Είναι μια ήπιας μορφής κινητοποίηση, συμβολικού χαρακτήρα. Δεν έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο και να εμποδίσουμε τον κόσμο να πάει στις δουλειές του, απλώς θέλουμε να τον ενημερώσουμε για τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα που θα φέρει η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής.

Τα μέτρα που προωθούνται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι αυτά που, όπως λένε, οι ίδιοι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες και κτηνοτρόφοι, τους αναγκάζουν σε κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, τη στιγμή που αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στα μπλόκα που έχουν στήσει από τις 16 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, βρίσκεται μαζί με αντιπροσωπεία του κλάδου στην Αθήνα και από το πρωί έχουν συναντήσεις με τους επικεφαλής των κομμάτων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα, με συνάντηση που θα έχουν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες βρίσκονται στα εξής σημεία: Κήποι στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στον δρόμο του τελωνείου Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλλίων στις Σέρρες, στη δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

Στο μεταξύ, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκλογών, οι αγρότες έχουν δώσει «ραντεβού» στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις δίνουν σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.

Στο μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του δ.σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.