Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η σκοτεινή πλευρά της απώλειας βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχασε 70 κιλά και μέσα από τις φωτογραφίες της προσπαθεί να περιγράψει τη θλίψη που νιώθει ακόμα και τώρα.

Η ακραία απώλεια βάρους συνήθως εκλαμβάνεται ως ένα απίστευτο κατόρθωμα που κερδίζει το θαυμασμό άλλων και μας γεμίζει χαρά. Όπως αποδεικνύουν όμως οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο ακούγονται.

Όταν η 31χρονη σήμερα Julia Kozerski, από το Ουισκόνσιν, ήταν 25 ετών ζύγιζε 153 κιλά και είχε δείκτη μάζας σώματος 49,9 – πράγμα που σήμαινε πως σχεδόν το μισό του σώματός της ήταν λίπος. Όταν το 2009 αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη της ζωής της κατάφερε να χάσει 72 ολόκληρα κιλά, κατόρθωμα που θα έπρεπε να μην της δημιουργεί παρά έξαρση χαράς.


Όμως παρά τους επαίνους, τις ενθαρρυντικές φωτογραφίες του πριν και μετά πριν και μετά, καθώς και τις θετικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή, η Τζούλια παραδέχεται πως βιώνει άφθονη συναισθηματική ταραχή.

Η σειρά με τις αυτοπροσωπογραφίες είναι ωμές και χωρίς διορθώσεις, με την Τζούλια χωρίς την πανοπλία της ένδυσης να αποκαλύπτει στον κόσμο το περίσσειο δέρμα της, τις ραγάδες και όλα τα σημεία που άλλαξαν, ίσως όχι προς το καλύτερο με κραυγαλέα μάλιστα σαφήνεια.

Μετά από το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της απώλειας βάρους, η Τζούλια προσπάθησε να εκφράσει τα συναισθήματά της και να αποδείξει ότι οι άνθρωποι όταν δεν θέλουν δεν βλέπουν, ακόμα κι αν ο άνθρωπος αυτός είναι ο σύζυγός σου - ο οποίος ήταν αρχικά αγνοούσε ότι είχε αρχίσει να δημιουργεί μια σειρά με αυτό-πορτραίτα που στόχο είχαν να αποτυπώσουν τα συναισθήματά και τους νέους προβληματισμούς της.



«Πιστεύω ότι η πιο δύσκολη πτυχή της απώλειας βάρους είναι η συναισθηματική», ανέφερε στο Cosmopolitan. «Δίνεται μεγάλη έμφαση στην εμφάνιση και τους αριθμούς, και μικρότερη όσον αφορά τα συναισθήματα του ατόμου που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Νομίζω όμως ότι εκεί θα έπρεπε να εστιάζουμε, αφού οι συναισθηματικές επιπτώσεις δημιουργούν το στίγμα και την ντροπή που αισθάνεται το άτομο που αδυνατίζει»

Η προσπάθεια της για την απώλεια βάρους άρχισε λίγο μετά το γάμο της, γι αυτό και η φωτογραφία της που φοράει το νυφικό έχοντας πλέον χάσει όλα αυτά τα κιλά είναι η μόνη με ρούχα που θα βρει κανείς στις φωτογραφίες της σειράς. Μάλιστα στην εικόνα με το νυφικό, όπου φαίνεται πως πλέει μετά τα 70 κιλά που έχει χάσει την ονομάζει «ή προς το χειρότερο…»

Η απόφαση πάρθηκε όταν κοίταζοντας το μέλλον με τον σύντροφό της και τα παιδιά της συνειδητοποίησε πως πρέπει να κάνει κάτι για την υγεία της.



«Τότε ήταν που ήξερα ότι έπρεπε να αναδιαμορφώσω τον τρόπο της ζωής μου και να κάνω θετικές αλλαγές που θα ωφελούσαν όχι μόνο εμένα, αλλά και την οικογένειά μου» ανέφερε στην συνέντευξή της.

«Μέσω της καταμέτρησης των θερμίδων, δίνοντας έμφαση στη διατροφή και αυξάνοντας την άσκηση οι προσπάθειές μου είχαν αποτέλεσμα

«Ενώ όμως πίστευαν ότι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή μου θα με μετατρέψει σε αυτή την τέλεια εικόνα της γυναίκας των ονείρων μου, η πραγματικότητα είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».



«Ενώ αρχικά μέσα στα ρούχα είναι εύκολο να γιορτάσουμε και να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του εγχειρήματος πίσω από τις κλειστές πόρτες υπάρχει μια διαφορετική πραγματικότητα».

Οι εικόνες δείχνουν την Τζούλια σε καθημερινές δραστηριότητες μετά τη μεταμόρφωσή της. Στέκεται μπροστά από ένα εφοδιασμένο ψυγείο, παίρνει ένα ντους ή ακόμα και ξαπλώνει με το σύζυγό της μέσα σε μια τρυφερή αγκαλιά. Μέσα από αυτές όμως κοιτάει πονεμένη τον φωτογραφικό φακό, καταγράφοντας την ανασφάλεια, τη θλίψη και τη νοσταλγία που νιώθει.

Τελικά, η Τζούλια, που άρχισε να πηγαίνει στη σχολή φωτογραφίας όταν έχασε τα κιλά, κέρδισε το θάρρος να μοιραστεί τις εικόνες με τους συμμαθητές της. Όπως λέει η ίδια δεν μπορούσα να πιστέψω την αντίδραση τους, υπήρξε αμέριστη υποστήριξη και έπαινοι.



«Τελικά συνειδητοποίησα ότι η ιστορία μου έκρυβε ένα ευρύτερο μήνυμα καιαποφάσισα να τις δημοσιοποιήσω στο κοινό. Αυτό που ακολούθησε ήταν εκατοντάδες emails από τους άλλους στην ίδια κατάσταση, οι οποίοι επιθυμούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί της για να της εκφράσουν το πόσο τους συγκινούσε το έργο της.

«Είμαστε όλοι μόνοι, αλλά αν καταλάβουμε πως υπάρχουν κι άλλοι στην ίδια κατάσταση με εμάς και πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος, τότε μόνο θα αισθανθούμε πιο ελεύθεροι», δήλωσε




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.