Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Άνοιξε το λογαριασμό του νερού και... ζαλίστηκε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άνοιξε τον λογαριασμό του νερού και δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του... Για ένα διάστημα ενάμιση έτους καλείται να πληρώσει περισσότερα από 80.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», ο υπέρογκος λογαριασμός έφτασε σε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα της Λάρδου, η οποία είναι άγνωστο αν ο ετήσιος τζίρος της μπορεί να «σηκώσει» αυτό το ποσό.



Η οργή των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής ξεχειλίζει λόγω των υπέρογκων τελών που χρεώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΡ με βάση την κατανάλωση του νερού, χρεώνει σε ποσοστό 80% τέλη για έργα και σε ποσοστό 20% τέλη υπονόμων. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση ενώ η αξία του νερού είναι της τάξεως των 35.364 ευρώ, τα τέλη έργων ανέρχονται στο ποσό των 28.291 ευρώ!

Όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι της περιοχής, στην περιοχή ουδέποτε εκτελέστηκε έργο από την ΔΕΥΑΡ για την υποστήριξη των ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες παράλληλα ταλανίζονται εδώ και πολλές δεκαετίες από την έντονη δυσοσμία, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ βρέθηκαν στην παραπάνω ξενοδοχειακή μονάδα για επανακαταμέτρηση έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη.

Εκεί διαπίστωσαν ότι ενώ στον λογαριασμό αναγραφόταν πενταψήφιος αριθμός κυβικών που είχαν καταναλωθεί, στο ρολόι της ΔΕΥΑΡ ήταν καταγεγραμμένος εξαψήφιος αριθμός, πράγμα αφύσικο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεπώς προκύπτουν ερωτήματα για την αξιοπιστία ρολογιών που καταγράφουν την κατανάλωση νερού, ενώ για τον λόγο αυτό διαβεβαίωσαν τον ιδιοκτήτη ότι θα παρακολουθούν και τους επόμενους μήνες την υπόθεση και τι καταγράφει το ρολόι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.