Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Οι καταθέσεις καίνε τους “νταήδες” της Μυκόνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τον ξυλοδαρμό του 31χρονου Κύπριου, έξω από γνωστό κλαμπ της Μυκόνου, περιέχονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας, παλιός φίλος του θύματος, περιγράφει τη βιαιότητα με την οποία οι δύο πορτιέρηδες, ιδιοκτήτης και υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι, χτύπησαν τον 31χρονο, πατέρα δύο παιδιών, μπροστά στα μάτια θαμώνων του μαγαζιού:

«Ο… (αναφέρεται όνομα κατηγορουμένου) έπιασε τον 31χρονο κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα, τον τράβηξε προς τα πίσω και ενώ τον είχε κεφαλοκλείδωμα σταμάτησε σε κεντρικό σημείο του πάρκινγκ. Εκεί τον άφησε, τον έπιασε πρόσωπο με πρόσωπο και άρχισε να τον χαστουκίζει πολύ δυνατά, συνεχόμενα. Του έριξε σίγουρα δέκα σφαλιάρες. Το θύμα δεν αντέδρασε καθόλου, το μόνο που του έλεγε ήταν: “Γιατί με βαράς; Κάσε να μιλήσουμε” ενώ ο άλλος του έριχνε σφαλιάρες. Εγώ προσπάθησα λεκτικά να τον κάνω να σταματήσει να τον βαράει, αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο λόγος που δεν μπορούσα να τον σταματήσω ήταν ότι ήταν πολύ βίαιος. Παίρνοντας την απόφαση να μπω στον καβγά, σταμάτησε να τον βαράει» αναφέρεται στην κατάθεση.

Το μοιραίο χτύπημα

Σε άλλο σημείο της ίδιας μαρτυρίας περιγράφεται το μοιραία χτύπημα που έστειλε τον 31χρονο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σε κωματώδη κατάσταση στο Θριάσειο νοσοκομείο:

«Μόλις σταμάτησε, ήρθε από το πουθενά ο ψηλός σεκιούριτι με το μούσι. Κάθισε δίπλα στο θύμα, τον έπιασε από τη μέση με τα δυο του χέρια, τον σήκωσε κρατώντας τον στον αέρα, γυρνώντας τον ανάποδα, δηλαδή το κεφάλι του προς τα κάτω, και τον ώθησε με πάρα πολύ δύναμη προς το έδαφος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του δυνατά κάτω. Από το χτύπημα του κεφαλιού του Βαγγέλη ακούστηκε ένα μπαμ πολύ δυνατό. Το έδαφος μάλιστα ήταν τσιμέντο. Ο Βαγγέλης έχασε τις αισθήσεις ου. Άρχισε να βαριανασαίνει και να βγάζει αίμα από τη μύτη και το στόμα. Οι κόρες των ματιών του δεν φαίνονταν καθόλου, καθώς τα μάτια του γύρισαν προς τα πίσω».

Δεύτερη κατάθεση

Τη βιαιότητα των δύο σεκιουριτάδων επιβεβαιώνει δεύτερη κατάθεση ατόμου που βρισκόταν στην ίδια παρέα με τον 31χρονο και τη γυναίκα του, λίγο πριν ξεσπάσει ο καβγάς. Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, ο άνδρας που χτύπησε τον Κύπριο απείλησε ότι θα χτυπήσει και εκείνον, αν συνεχίσει να τον ρωτάει τι συνέβη:

«Καθόμασταν παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 22.00 ένας υπάλληλος σεκιούριτι ήρθε και σε πολύ έντονο ύφος μας είπε να τα μαζέψουμε και να φύγουμε. Άρχισε να πιάνει τα προσωπικά μας αντικείμενα, γυαλιά ηλίου, τσιγάρα, τσάντες και μας έσπρωχνε προς τα έξω. Βγαίνοντας αντίκρισα το θύμα σε λιπόθυμη κατάσταση. Πήγα προς το μέρος του και είδα τον… (αναφέρεται όνομα ιδιοκτήτη εταιρίας σεκιούριτι) να είναι πάνω από τον 31χρονο και να προσπαθεί να ον συνεφέρει με έτερο υπάλληλο της εταιρίας (τον δεύτερο κατηγορούμενο). Τότε απευθύνθηκα στον… (αναφέρεται όνομα ιδιοκτήτη) και τον ρώτησα αν είχε χτυπήσει τον 31χρονο. Εκείνος μου απάντησε: “Μήπως θες να χτυπήσω κι εσένα;”. εγώ τότε πήγα να καλέσω την Αστυνομία και κάποιος από τους δύο σεκιούριτι μου άρπαξε το κινητό τηλέφωνο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση του ατόμου με το οποίο φέρεται να τσακώθηκε μέσα στο κλαμπ ο 31χρονος και έγινε αφορμή για να επέμβουν οι άνδρες ασφαλείας του μαγαζιού. Πρόκειται για έναν Κύπριο, ο οποίος ζει στο Λονδίνο. «Περνούσα πολύ καλά μέχρι που ήρθαν περίπου 5-6 άτομα, άγνωστα προς εμένα, προφανώς μεθυσμένοι, μιλούσαν δυνατά και μου λέγανε διάφορα πράγματα. Εγώ προσπαθούσα να είμαι φιλικός. Με ρωτούσαν από πού είμαι και τους είπα ότι είμαι πρόσφυγας από την Κύπρο. Τότε, χωρίς να ενοχλήσω κανέναν, ένα άτομο από ην παρέα, που φαινόταν μεθυσμένο, μου είπε: “Η μάνα σου είναι…”. Όταν τον ρώτησα γιατί το είπε αυτό , εκείνος μου αποκρίθηκε με διάφορες εκφράσεις που δεν έβγαζαν νόημα. Σεκιουριτάδες είδαν τι συμβαίνει και τον έβγαλαν έξω. Το ίδιο άτομο ήρθε ξανά ύστερα από λίγα λεπτά και χωρίς να τον προκαλέσω με χτύπησα με τη γροθιά του στο αριστερό μάτι. Κάποιοι ντόπιοι που είδαν το περιστατικό ον πήραν από πάνω μου».

«Δεν υπάρχει χτύπημα»

Νομικοί που υπερασπίζονται τους δύο κατηγορουμένους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χτυπήματα κατά του θύματος αλλά απώθηση: «Ακόμα και οι καταθέσεις για τη σκηνή του τραυματισμού είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Ο υπάλληλος που εμφανίζεται να τον έχει πετάξει κάτω είναι αυτός που κάλεσε το 166 για να βοηθήσει τον 31χρονο Κύπριο. Εμφανίζεται μάλιστα σε βίντεο να του προσφέρει νερό».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται cd με οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κλαμπ που κατέγραψαν το περιστατικό. Ση Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται και άλλα βίντεο, Τα οποία αναμένεται να σταλούν στον ανακριτή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.