Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε το Σογιούζ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτοξεύτηκε σήμερα το πρωί με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, στο τριμελές πλήρωμα του οποίου μετέχει για πρώτη φορά κι ένας Δανός αστροναύτης.

Το Soyouz TMA-18M εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν στις 07:37 ώρα Ελλάδος με επιβαίνοντες τον Δανό Αντρέας Μόγκενσεν, τον Ρώσο Σεργκέι Φολκόφ και τον Αϊντίν Αϊμπέτοφ από το Καζακστάν.



Οι τρεις αστροναύτες αναμένεται να φτάσουν στον ISS την Παρασκευή στις 09:42 ώρα Ελλάδος έπειτα από ταξίδι που θα διαρκέσει περισσότερες από 48 ώρες.

"Θα συνεργαστούμε στα επιστημονικά προγράμματα της Ευρώπης, της Ρωσίας και του Καζακστάν. Συνολικά έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 75 επιστημονικά πειράματα και θα συνεχίσουμε τις μελέτες που έχουν ήδη αρχίσει", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σεργκέι Φολκόφ, που είναι ο κυβερνήτης στην πτήση αυτή.



Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ θα προστεθεί στους έξι αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Είναι η πρώτη φορά από το 2013 που 9 άνθρωποι θα συγκατοικήσουν στον ISS.

Στην πτήση αυτή προγραμματιζόταν να μετάσχει και η πολύ γνωστή Βρετανίδα υψίφωνος Σάρα Μπράιτμαν, αλλά τον Μάιο εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό, επισήμως για "οικογενειακούς λόγους".



Την γνωστή ερμηνεύτρια αντικατέστησε στην αποστολή αυτή ο 42χρονος Αϊντίν Αϊμπέτοφ από το Καζακστάν, για τον οποίο είναι η πρώτη του πτήση στο διάστημα.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.