Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δάσκαλοι του Ρεθύμνου στο πλευρό των οικονομικά αδύνατων οικογενειών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα συλλέξουν σχολικά είδη για να τα δώσουν σε μαθητές.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων και σε συνεργασία με αρκετά βιβλιοπωλεία του Ρεθύμνου, συλλέγει σχολικά είδη ώστε να διατεθούν σε οικονομικά αδύναμους μαθητές για να καλύψουν τις ανάγκες τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό σε κάθε συνεργαζόμενο βιβλιοπωλείο θα υπάρξει ένα κουτί όπου κάθε πολίτης μπορεί να τοποθετήσει μεταχειρισμένα ή καινούργια σχολικά είδη τα οποία μετά τη συσκευασία τους σε πακέτα από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς θα δοθούν στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το σύλλογο, υπάρχει η διαπίστωση πως, λόγω της κρίσης που επικρατεί, πολλές είναι οι οικογένειες στο Ρέθυμνο που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες των παιδιών μαθητών, και ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια ενίσχυσής τους αποτελεί έργο κοινωνικό, έργο αλληλεγγύης.

Οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων, θα ενημερώσουν άμεσα για τον ακριβή αριθμό των οικονομικά αδύναμων μαθητών, ενώ από πλευράς του συλλόγου των εκπαιδευτικών γνωστοποιείται και η λίστα με τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία τα οποία είναι: Κλαψινάκης, Λεωφ. Κουντουριώτου 15, Πορτάλιου Εμμ. 31 & Ηγ. Γαβριήλ 59 / Καρυστιανός Πορτάλιου Εμμ. 23 & Πρεβελάκη Μ. 17 / Σελίδα Μοάτσου Θ. 20 / Δασκαλάκης Βοσπόρου 6 / Χαρταετός Θεοτοκοπούλου 13, Γνώση Καλλέργη Βάρδα 9 και Αυτογνωσία Πορτάλιου Εμμ. 14.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.