Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Καθαρισμός ρεμάτων σε δήμους του Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η αποτροπή πλημμυρών.

Ξεκίνησε και υλοποιείται στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, καθαρισμός ρεμάτων από φερτά υλικά και βλάστηση. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και περιλαμβάνει πέντε ρέματα.

Του Αγ. Αντωνίου, στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, του Ντ. Καραμπίνη, των Καμινίων, του Προφήτη Ηλία και του Χοάνη Κ. Παλαμά στο δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Επίσης, εκκρεμεί ο καθαρισμός άλλων δύο ρεμάτων στη Δραπετσώνα και στον Κορυδαλλό, αντίστοιχα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει επίσης προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών για την πραγματοποίηση σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης σε δήμους του Πειραιά. Πρόκειται για το δίκτυο όμβριων στους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ,αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στο Δήμο Πειραιά προϋπολογισμού 300.000 ευρώ,του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας προϋπολογισμού 615.000 ευρώ και του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων Περάματος, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συλλεκτήρες αποχέτευσης όμβριων στο Κερατσίνι και στη Νίκαια και καθαρισμός φρεατίων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία των δήμων του Πειραιά χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.110.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.