Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταξιούχος στην Ισπανία πληρώνει τον εργοδότη που θα προσλάβει τον γιο του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμφανίζεται διατεθειμένος να δώσει έως και 5000 ευρώ.

Ένας Ισπανός συνταξιούχος αποφάσισε να προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ σε όποιον εργοδότη προσλάβει τον 39χρονο γιο του, έναν «απελπισμένο» άνεργο, πατέρα ενός μικρού παιδιού.

«Συνταξιούχος προσφέρει 5.000 ευρώ στην εταιρεία που θα προσλάβει τον άνεργο γιο του ο οποίος είναι προσοντούχος, υπεύθυνος και σκληρά εργαζόμενος, με καλές συστάσεις. Μισθός διαπραγματεύσιμος ανάλογα με τη σύμβαση, απόλυτη εχεμύθεια» γράφει η μικρή αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Heraldo της Αραγόνας.

Η ανεργία στην Ισπανία φτάνει το 22,4% και βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

Ο ηλικιωμένος, που είναι συνταξιούχος δικηγόρος, είπε στην εφημερίδα ότι δεν αντέχει να βλέπει τον γιο του να υποφέρει χωρίς να εργάζεται. «Η αγγελία μπορεί να μην ξεχειλίζει από αξιοπρέπεια αλλά έχασα την αίσθηση της ντροπής πριν από πάρα πολύ καιρό» είπε ο συνταξιούχος ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.

Τα τελευταία έξι χρόνια πολλές οικογένειες στην Ισπανία ζουν όπως αυτή, χάρη στη σύνταξη κάποιου ηλικιωμένου συγγενούς.

Ο συνταξιούχος είπε στην εφημερίδα ότι πολλοί ανταποκρίθηκαν στην αγγελία και έχει λάβει μέχρι στιγμής περίπου 20 τηλεφωνήματα. Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους εργοδότες δεν συζήτησαν καν την αμοιβή που τους προσέφερε.

«Στις μικρές αγγελίες, η ανάκαψη του Μαριάνο Ραχόι», έγραψε σε ένα μήνυμά του στο Twitter, που συνοδευόταν από φωτογραφία της αγγελίας, ο Πάμπλο Ετσενίκε, ηγετικό στέλεχος του αριστερού κόμματος Podemos.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.