Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί οι κινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ανατριχιαστικό φαινόμενο και η απίστευτη νομοθεσία.

Τον περασμένο Απρίλιο, μια BMW που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα σε μια αγορά στην πόλη Foshan της Κίνας, παρέσυρε ένα δίχρονο κοριτσάκι και συνέθλιψε το κεφάλι του με τις ρόδες. Καθώς η γιαγιά του παιδιού φώναζε στην οδηγό να σταματήσει, η γυναίκα σταμάτησε, ακολούθως έκανε όπισθεν και πέρασε πάλι πάνω από το κοριτσάκι. Η γυναίκα πίσω από το τιμόνι, η οποία δεν είχε δίπλωμα, πέρασε πάνω από το παιδί για τρίτη φορά και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ζήτησε από την οικογένεια να έρθουν σε μια συμφωνία: «Μην πείτε ότι εγώ οδηγούσα το αυτοκίνητο. Πείτε ότι ήταν ο άντρας μου. Έχουμε λεφτά να σας δώσουμε».

Αν και το παραπάνω ακούγεται απίστευτο, είναι ανατριχιαστικά αληθινό. Σε ένα εκτενέστατο άρθρο η ιστοσελίδα Slate, αναφέρει ότι στην Κίνα οι οδηγοί που έχουν τραυματίσει έναν πεζό, μερικές φορές επιχειρούν να τον σκοτώσουν σκοπίμως. «Μάρτυρες» αυτής της αρρωστημένης συμπεριφοράς, είναι οι κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν οδηγούς να επιχειρούν μανούβρες και κινήσεις για να σκοτώσουν τελικά τον άνθρωπο που χτύπησαν με το όχημά τους. Μάλιστα, υπάρχει και συγκεκριμένη παροιμία για το φαινόμενο: «Είναι καλύτερα να χτυπήσεις και να σκοτώσεις, παρά να χτυπήσεις και να τραυματίσεις».

Το 2008, τα κανάλια της χώρας πρόβαλαν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που έδειχνε τον οδηγό ενός Passat, να συνθλίβει μια 64χρονη. Οι ρόδες του αυτοκινήτου πέρασαν πολλές φορές πάνω από την άτυχη γυναίκα και ο οδηγός, ονόματι Zhao Xiao Cheng, αφού σταμάτησε για μια στιγμή, πάτησε γκάζι και χτύπησε ξανά και ξανά το θύμα του πριν εξαφανιστεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Zhao δεν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το δικαστήριο της Taizhou στην επαρχία Zhejiang, αποδεχόμενο το αίτημά του οδηγού ότι νόμιζε ότι χτύπησε μια σακούλα σκουπιδιών, και τον καταδίκασε σε μόλις τρία χρόνια φυλακή για «αμέλεια». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η νομοθεσία της χώρας επιβάλει υπέρογκα ποσά ως πρόστιμα εφ όρου ζωής στους οδηγούς που έχουν τραυματίσει κάποιον πεζό. Όταν ο πεζός πεθάνει, τότε το πρόστιμο που επιβάλλεται, είναι ένα χαμηλό ποσό για τα έξοδα της κηδείας. Επιπλέον, τα δικαστήρια δείχνουν μεγάλη ανοχή στις περιπτώσεις που κάποιος πατήσει επανειλημμένα το θύμα του για να γλιτώσει τα έξοδα της νοσηλείας του.

Η περίπτωση του Zhao, δεν είναι μοναδική. Όπως ανέφεραν τα μίντια της χώρας «υπάρχουν άπειρες τέτοιες ιστορίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο».


Καρέ από το περιστατικό με οδηγό τον Zhao Xiao Cheng


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.