Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή στα θρανία με 6.000 κενά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι με αγιασμό και ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία - Δείτε τις φωτογραφίες.
Οι διακοπές τελείωσαν και οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις. Η νέα σχολική χρονιά, όμως, φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι 6.000, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου χθες η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική-Ευφρόσυνη Κιάου.

Με βάση όσα είπε η κ. Κιάου έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις 2.600 μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα προχωρούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. Επίσης έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, αν και η κατανομή της χρηματοδότησης θα είναι δύσκολη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι αιτήσεις των αναπληρωτών έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και αναμένεται να προσεγγίσουν τις 130.000.
«Η γνώση είναι ο καλύτερος φίλος»

Η υπουργός παρευρέθη στον αγιασμό του 12ου Γενικού Λυκείου Αθηνών. «Το σχολείο σημαίνει δυσκολίες, σημαίνει προσπάθεια, αλλά η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και είναι καλό να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες χωρίς να σε πτοούν και να συνεχίζεις παραπέρα. Να έχουμε σχολεία με περισσότερο γελαστά και χαρούμενα πρόσωπα» είπε η κ. Κιάου.

Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού η υπουργός μίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Το 12ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών, σημειώνει, σταθερά, υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά είναι και το μοναδικό, πανελλαδικά, σχολείο που έχει τμήμα ένταξης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ειδικής αγωγής), το οποίο λειτουργεί τα τελευταία επτά χρόνια.



























Εντατικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Στους δρόμους έχει βγει σήμερα από νωρίς το πρωί η Τροχαία προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Με την έναρξη της σχολικής περιόδου οι έλεγχοι γίνονται πιο τακτικοί, όχι ότι κατά τον υπόλοιπο χρόνο δεν συνεχίζονται. Σκοπός μας η ασφαλής μετάβαση των παιδιών και των συνοδών τους στο σχολείο» επισημαίνει ο διοικητής Τροχαίας Καλλιθέας Γιώργος Χαλκιαδάκης, που βρίσκεται σήμερα στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Θησέως.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν τα ελαστικά , τον έλεγχο του οχήματος από το ΚΤΕΟ, αλλά και την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Μέχρι στιγμής, όπως λέει ο διοικητής, οι οδηγοί στην πλειοψηφία τους έχουν συμμορφωθεί με τον ΚΟΚ, αν και τα περισσότερα οχήματα φαίνεται να κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά. «Θα είμαστε αμείλικτοι» λέει ο κ. Χαλκιαδάκης.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.