Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

14 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Σήμερα μνημονεύουμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στα τρομερά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου». Αυτή είναι σήμερα, όπως και κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, η φράση που κυριαρχεί στα χείλη των πολιτών, στα τηλεοπτικά παράθυρα, στο Διαδίκτυο και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στο Twitter το hashtag #NeverForget911, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι ψηλά στα παγκόσμια trends.



Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα της εποχής, βίντεο μνήμης και δηλώσεις συμπόνιας για τους 2.996 νεκρούς - 2.977 θύματα και 19 τρομοκράτες – που έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου 2001, οπότε και εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2.973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως τώρα και αποτελούν κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.

Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Επίσης εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.