Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ποια είναι η γυναίκα που μπορεί να γίνει η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον Άρειο Πάγο στο πρωθυπουργικό γραφείο η Βασιλική Θάνου.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950, φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και συνέχισε στο Δικαστικό Σώμα. Η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει η πρώτη γυναίκα «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου.

Εφόσον η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες τα ηνία θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με υπηρεσιακό πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία διερευνητικών εντολών ολοκληρώνεται σήμερα για τον κ. Μεϊμαράκη και αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να την παραδώσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Εάν η διαδικασία κλείσει χωρίς σχηματισμό κυβέρνησης, τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αρχαιότερο ανώτατο δικαστικό λειτουργό της χώρας, δηλαδή την κ. Θάνου. Εκείνη με τη σειρά της θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με λίστα και όχι με σταυροδοσία – καθώς δεν έχει παρέλθει το απαιτούμενο 18μηνο από τις τελευταίες εκλογές – μετά από 21 μέρες.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εντάχθηκε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.

Η κ. Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.