Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τι γίνεται με τις πιστώσεις των αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των σχολείων.
Τον γρίφο των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού προσπαθεί να λύσει το newsbeast.gr και από τις πληροφορίες που έχουμε πιθανόν να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Όπως ενημερωθήκαμε ο υπουργός Οικονομίας έχει δώσει την υπόσχεσή του προς την πολιτική ηγεσία του Παιδείας ότι θα εξευρεθούν πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των κενών στα σχολεία ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με συνεργάτη της πολιτικής ηγεσίας του Οικονομίας μας γνωστοποιήθηκε ότι οι πιστώσεις επαρκούν για την κάλυψη των κενών χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει αίτημα για την εξασφάλιση 5000 πιστώσεων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού που αν προστεθούν στις 12.000 θα δώσουν σε ένα βαθμό λύση στο πρόβλημα των κενών. Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος οι συνολικές πιστώσεις ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και κρατικού ανέρχονταν περίπου στις 16.000.

Από τον κρατικό προϋπολογισμό το Υπουργείο διαθέτει αυτή τη στιγμή 18.000.000 ευρώ (υπόλοιπο των 41.000.000 του προϋπολογισμού 2015), ποσό το οποίο προκύπτει από τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και επαρκούν για την πρόσληψη περίπου 1500 αναπληρωτών.



Από το ΕΣΠΑ το Παιδείας έχει εξασφαλίσει πιστώσεις που μπορούν να δώσουν περίπου 12.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Μάλιστα παρά τη μείωση του προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ του 2014-2020 επιλέχθηκε η λύση να δοθούν περισσότερα χρήματα το τρέχον έτος ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία, περιορίζοντας το υπόλοιπο για τις πιστώσεις των τελευταίων ετών της διαχειριστικής περιόδου καθώς ενδέχεται μέσω της αναθεώρησης του 2016 να εξασφαλιστούν επιπρόσθετα κονδύλια και να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό των ετών μετά το 2017.

Ήδη ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ έχει εκδώσει προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για πράξεις στα πλαίσια των οποίων θα προσληφθούν αναπληρωτές ενώ με δελτίο τύπου γνωστοποίησε ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν θα προκαλέσει καμία καθυστέρηση, πόσο μάλλον αναστολή, των διαδικασιών των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 της αρμοδιότητάς της (Ε.Π. Εκπαίδευση – Απασχόληση και Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση). Τα παραπάνω ισχύουν ιδιαίτερα για τις δράσεις που σχετίζονται με την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.