Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σουηδία: Γέννησε από τη μήτρα... που γεννήθηκε και η ίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε με καισαρική μια νεαρή μητέρα στη Σουηδία, από τη μήτρα... που γεννήθηκε και η ίδια.

Συγκεκριμένα το ιατρικό προσωπικό του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Στοκχόλμη μεταμόσχευσε επιτυχώς τη μήτρα της γιαγιάς στη μητέρα.
Εννιά μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, η νεαρή γυναίκα μοιράστηκε το θαύμα της γέννησης του μονάκριβου γιου της με το Associated Press, για τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο που μπήκε στη ζωή τους ο γιος της.



Στα 20 της χρόνια η γυναίκα υπεβλήθη σε υστερεκτομή, καθώς την χτύπησε ο καρκίνος και της έγινε μεταμόσχευση με δότρια την ίδια της τη μητέρα, η οποία είχε ήδη περάσει στην εμμηνόπαυση. Μετά από 4 προσπάθειες, οι γιατροί κατάφεραν να εμφυτεύσουν το έμβρυο στη μήτρα της μητέρας με επιτυχία. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά τον τοκετό, ενώ το μωρό βγήκε από τη μονάδα των νεογνών δέκα ημέρες μετά τη γέννηση. Αυτή η "επιτυχία βασίζεται σε περισσότερα από δέκα χρόνια εντατικής έρευνας και δημιουργεί τη δυνατότητα για τη θεραπεία πολλών νεαρών γυναικών σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από στειρότητα της μήτρας", δήλωσε ο καθηγητής Ματς Μπράντσρομ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και κατάφερε να ενώσει τρεις γενιές. Η ομάδα έρευνας του καθηγητή Μπράντσρομ αποτελείται από ομάδα 20 γιατρών, που εργάζονται για το πρόγραμμα αυτό από το 1999. Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μήτρας πραγματοποιήθηκε το 2011 επίσης στη Σουηδία και ακολούθησαν άλλες τρεις, ενώ όλα τα μωρά που γεννήθηκαν ήταν αγόρια. 


Πηγή: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.