Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός των αποσπάσεων ανά ειδικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεδριάζει από Δευτέρα το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των αποσπάσεων εκπαιδευτικών τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου ξεκινούν οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις στην Ειδική Αγωγή, τα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία, την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τις Γενικές Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. «Κατά τις συνεδριάσεις αυτές θα επιδιώξουμε την ικανοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αιτήσεων απόσπασης» επισημαίνει.

«Είναι αυτονόητο ότι οι αποσπάσεις θα πρέπει να γίνουν επί των πραγματικών λειτουργικών κενών με βάση και τη μοριοδότηση που ισχύει από το 2011. Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών και όχι μια χαριστική παραχώρηση! Δε δημιουργούν νέα κενά αφού οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν λειτουργικά κενά σε άλλα ΠΥΣΔΕ ή και ΠΥΣΠΕ προσφέροντας εκπαιδευτικό έργο. Για ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών με σοβαρότατα οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα, με προβλήματα υγείας, η απόσπαση αποτελεί μια ουσιαστική διέξοδο!» υπογραμμίζει ο κ. Κορδής.

Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για αποσπάσεις σε ΠΕΚ, ΓΑΚ, Βιβλιοθήκες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν για τον αριθμό των αποσπάσεων από τον πίνακα που παραθέτουμε.





Στις αποσπάσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.