Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Παλαιστίνιο απεργό πείνας προτίθεται να απελευθερώσει το Ισραήλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προϋπόθεση ο Μοχάμεντ Αλάν να σταματήσει την απεργία.
Για πρόθεση του Ισραήλ να προχωρήσει ως τον Νοέμβριο στην απελευθέρωση του παλαιστίνιου κρατουμένου Μοχάμεντ Αλάν, αν σταματήσει την απεργία πείνας που πραγματοποιεί, κάνει σήμερα λόγο η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη παλαιστίνιους αξιωματούχους. Ο Αλάν έχει φυλακιστεί χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει του μέτρου της διοικητικής κράτησης.

Ο Αλάν, ο οποίος κατηγορείται ότι ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, κρατείται από τον περσινό Νοέμβριο. Ο Αλάν κάνει απεργία πείνας για περισσότερες από 60 ημέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ένωσης Παλαιστινίων Κρατουμένων, η πρόταση για την απελευθέρωσή του θα γινόταν από ισραηλινούς αξιωματούχους νωρίτερα σήμερα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Χθες, ο κρατούμενος ξύπνησε από το κώμα στο οποίο είχε πέσει έπειτα από επιληπτική κρίση που είχε πάθει.

Στο παρελθόν ο Αλάν έχει απορρίψει διάφορες προτάσεις των ισραηλινών αρχών, συμπεριλαμβανομένης πρότασής τους να αφεθεί ελεύθερος σε δύο χρόνια, και είχε δεσμευτεί να συνεχίσει την απεργία πείνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κρατούμενος θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση του γίνει βάσει της οποίας θα απομακρυνθεί από την οικογένειά του, αλλά μπορεί να σταματήσει την απεργία πείνας αν του προταθεί να αφεθεί ελεύθερος ως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας επιτρέπεται η κράτηση υπόπτων για περίοδο έως έξι μηνών. Η εντολή για να τεθεί κάποιος υπό διοικητική κράτηση μπορεί να ανανεωθεί επ’ αόριστον αν ληφθεί απόφαση ότι ένας κρατούμενος συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.