Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο ξεκίνημα της ημέρας όλες οι γυναίκες ερχόμαστε αντιμέτωπες με αυτό το δίλημμα: μπορούμε να φορέσουμε για άλλη μια ημέρα το αγαπημένο μας σουτιέν παρόλο που το μπλουζάκι μας είναι καθαρό; Οι ειδικοί μας δίνουν την απάντηση.

Δεν χρειάζεται να πλύνετε ένα σουτιέν μετά από κάθε χρήση
Η υπερβολική καθαριότητα φαίνεται ότι βλάπτει. Το πλύσιμο του σουτιέν λοιπόν, μετά από κάθε χρήση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. «Το υπερβολικό πλύσιμο του σουτιέν βλάπτει την ελαστικότητά του, η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή στήριξη» λέει ο Lexie Sachs, αναλυτής προϊόντων στο Ινστιτούτο Good Housekeeping. Άλλωστε μόλις ένα σουτιέν χάνει το σχήμα του, πάει για πέταμα.

Εκτός κι αν ιδρώσατε πάρα πολύ ή το έχετε φορέσει περισσότερες από 3 – 4 φορές
Ναι μεν είπαμε ότι δεν χρειάζεται να πλένετε το σουτιέν σας μετά από κάθε χρήση, αλλά εξαρτάται και η δραστηριότητά σας. Για παράδειγμα αν ήσασταν όλη μέρα έξω και είχε πολύ ζέστη, προφανώς και θα ιδρώσατε οπότε το σουτιέν σας χρειάζεται πλύσιμο. Από την άλλη αν απλά το φορέσατε για λίγες ώρες, τότε «δεν μετράει.» Το πλύσιμο απομακρύνει τον ιδρώτα και τα μικρόβια που συσσωρεύονται στο σουτιέν σας. Αν ιδρώνετε λοιπόν πολύ τότε το σουτιέν σας χρειάζεται καθημερινό πλύσιμο.

Μην ανησυχείτε εάν είστε ξεχασιάρες
Καλά τα νέα για όσες από εμάς δεν θυμόμαστε … ποιο σουτιέν φορούσαμε χτες βράδυ!

«Θα πρέπει να έχετε αρκετά σουτιέν ώστε να τα αλλάζετε και να τους δίνετε χρόνο να ανακτούν την ελαστικότητά τους. Αν πάλι φοράτε επί δύο ημέρες το ίδιο σουτιέν, αυτό δεν είναι ζήτημα», τονίζει ο Sachs. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σουτιέν σας έχει αρκετό χρόνο ώστε να ανακτήσει το σχήμα και την ελαστικότητά του. Χρειάζεται περίπου 8 – 12 ώρες. Αν πάλι το φοράτε μια επιπλέον ημέρα, δεν κάνει μεγάλη διαφορά», συμπληρώνει ο ίδιος.

Πάντα να δίνετε έμφαση στην ετικέτα
Σε γενικές γραμμές, τα σουτιέν πλένονται σε χλιαρό νερό και διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση να ελέγχετε τις ετικέτες ώστε να ακολουθείτε τις καλύτερες οδηγίες.

Αν μάλιστα πλένετε τα σουτιέν σας στο πλυντήριο και όχι στο χέρι, φροντίστε τουλάχιστον το πρόγραμμα να είναι για ευαίσθητα ρούχα. «Θα συνιστούσα μια ειδική σακούλα σουτιέν που μπαίνει στα πλυντήρια ώστε να μην μπλέκονται με τα υπόλοιπα ρούχα και να γλιτώνουν το στίψιμο», λέει ο Sachs. Προσέξτε επίσης το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείται να είναι κατάλληλο για πιο ήπια υφάσματα.

Μην υποθάλπετε τις καλές σας προθέσεις με κακή αποθήκευση
Φροντίστε να αποθηκεύετε τα σουτιέν σας στο συρτάρι της ντουλάπας σας ακριβώς όπως γίνεται στα καταστήματα με εσώρουχα. Οι τσακίσεις στα σουτιέν όταν είναι πεταμένα από δω κι από ‘κει, τα παραμορφώνει.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.