Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Οι νέες συντάξεις για όσους "φεύγουν" το 2015

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολική ανατροπή έρχεται με το νέο ασφαλιστικό στις συντάξεις, επηρεάζοντας όχι μόνον όσους θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης το επόμενο διάστημα, αλλά και όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί μετά την 1-1-2015, καθώς τα ποσά που έχουν πάρει ή θα πάρουν πρόκειται να υπολογιστούν εκ νέου, με νέο τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», Τα 1.000 ευρώ σύνταξης που πήρε ένας ασφαλισμένος με αίτηση αποχώρησης μετά την 1-1-2015 θα υπολογιστούν ξανά με το νέο σύστημα που βάσει του νόμου 3863/10 θα έπρεπε να εφαρμόζεται από την αρχή του έτους.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί τώρα, και μάλιστα, σύμφωνα με την τροποποίηση που έγινε στα μέτρα που ψηφίστηκαν για το νέο Μνημόνιο, ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων ισχύει για όσους θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης από την 1-1-2015 και όχι για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την αρχή του έτους.

Η διαφορά μεταξύ αίτησης και θεμελίωσης είναι σημαντική, καθώς ένας ασφαλισμένος που είχε θεμελιώσει δικαίωμα έως 31-12-2014 αλλά έκανε την αίτηση μετά την 1-1-2015 δεν θα επηρεαζόταν από το νέο σύστημα υπολογισμού της σύνταξης.

Με την τροποποίηση που έγινε, όμως, θα επηρεαστεί και η σύνταξή του θα υπολογιστεί εκ νέου, εφόσον η αίτηση υποβλήθηκε μετά την 1-1-2015.

Διαβάστε στον πίνακα, που δημοσιεύει η εφημερίδα, παραδείγματα με ποσά συντάξεων και τις απώλειες που θα επέλθουν με το νέο σύστημα υπολογισμού για όσους «φεύγουν» το 2015.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.