Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

11 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 11 προσκυνητές έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε συνωστισμό που προκλήθηκε στη διάρκεια μιας θρησκευτικής γιορτής μπροστά από έναν ινδουιστικό ναό στην ανατολική Ινδία στην οποία συμμετείχαν έως 150.000 άνθρωποι σε αυτό τον ιερό μήνα του ινδουιστικού ημερολογίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η τραγωδία συνέβη στον ιερό τόπο Μπαϊντιανάθ Τζιοτιρλίγνκα, στο κρατίδιο Τζαρκάντ, όταν άρχισε να διαδίδεται ότι οι πόρτες του ναού θα άνοιγαν.



Προσκυνητές που κοιμόντουσαν στη μακρά ουρά των πολλών χιλιομέτρων ποδοπατήθηκαν από άλλους που βιάζονταν να προχωρήσουν, έπειτα από τις πρώτες προσευχές, γύρω στις 04:00 τοπική ώρα (01:30 ώρα Ελλάδας) εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ΣΝ Πράχνταν, αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί πριν από την αυγή ενόψει της σημερινής, ημέρας που θεωρείται μία ημερομηνία με καλούς οιωνούς για να μεταβεί κανείς στον ιερό τόπο.

Αυτός περιλαμβάνει έναν κύριο ναό, καθώς και 21 μικρότερα κτίρια αφιερωμένα στον Σίβα, τον θεό της καταστροφής.



"Η πρώτη τελετή προσευχών έγινε υπό την καθοδήγηση των ιερέων του ναού, στη συνέχεια οι πόρτες άνοιξαν στους πιστούς", πρόσθεσε ο αστυνομικός, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Πολλοί προσκυνητές προσπάθησαν τρέχοντας να προωθηθούν στην ουρά, κάτι που προκάλεσε χάος και ενώ οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν, μερικοί ποδοπατήθηκαν", είπε.

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου είκοσι τραυματίστηκαν.

Τα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών γιορτών στην Ινδία είναι σχετικά συχνά. Οι αστυνομικοί και οι εθελοντές που κινητοποιούνται για να διασφαλίσουν την ασφάλεια ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων.

Η ουρά μέχρι τον ναό ξεπερνούσε τα έξι χιλιόμετρα αυτό τον μήνα του Σραβάν που θεωρείται ιερός για τους ινδουιστές. "Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς μας, υπήρχαν από 100.000 έως 150.000 πιστοί", είπε ακόμη ο αξιωματικός της αστυνομίας.



Η αστυνομία θα στείλει ενισχύσεις στο σημείο στην προσπάθεια να ελέγξει τις κινήσεις του πλήθους.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε "λύπη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών". "Οι σκέψεις και οι προσευχές μου αυτή την ώρα είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν πεθάνει".

Τον Ιούλιο, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συνωστισμό στις όχθες ενός ιερού ποταμού στη νότια Ινδία, του Γκονταβάρι, όπου χιλιάδες άνθρωποι έκαναν το παραδοσιακό μπάνιο τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.