Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ελάφρυνση χρέους εισηγείται το ΔΝΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στα 50 Δισ. οι χρηματοδοτικές ανάγκες».
Ελάφρυνση χρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο εισηγείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας, η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναφέρει ότι ακόμα και αν η οικονομική πολιτική της χώρας επανέλθει, τα δάνεια που έχει λάβει από την Ευρώπη, «θα χρειαστεί να επεκταθούν σημαντικά" και ότι η χώρα θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση».

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισεκ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ το 2022.
Το Ταμείο επισημαίνει ότι ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα που πρότεινε η Αθήνα θα χρειαστεί χρηματοδότηση ύψους 36 δις ευρώ αν και οι Ευρωπαίοι το εκτιμούν χαμηλότερα ενώ ανέφερε ότι ακόμα και αν η Ελλάδα επιτύχει πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ και ανάπτυξη 1% πάλι θα απαιτηθεί "κούρεμα"


Πηγή: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.