Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παρεμβάσεις για την άρση των εμποδίων στις εξαγωγές ζητούν στην Έδεσσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός από τις εξαγωγές και η εσωτερική αγορά έχει βαλτώσει λόγω capital controls.

Προβλήματα στις εξαγωγές νωπών και μεταποιημένων φρούτων που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, μεταποιητές και εργαζόμενοι στην αλυσίδα παραγωγής της περιοχής.

Όπως αναφέρουν με δηλώσεις τους ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, τα προβλήματα στις εξαγωγές είναι μεγάλα καθώς με τις τράπεζες κλειστές δεν υπάρχει ρευστό για τη χρηματοδότηση των μεταφορών, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων μερών και δεν αποστέλλονται τα εξαγώγιμα φορτία στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές.

Ειδικά για τα κεράσια της Έδεσσας, ο κ. Γιάννου επισημαίνει ότι σχετικό ερώτημα τέθηκε σε συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς να υπάρξει όμως απάντηση. Παράλληλα, σημειώνει ότι εκτός από τις εξαγωγές και η εσωτερική αγορά έχει βαλτώσει λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται, ο κ. Θεοδωρίδης ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού σε σχετική επιστολή που του αποστέλλει, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή των αγροτών που αποτελούν τη βάση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.