Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η μεγαλύτερη ρόδα στον κόσμο στη Νέα Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα κατέχει τα πρωτεία μέχρι να ολοκληρωθεί η ρόδα του Ντουμπάι.

Η Νέα Υόρκη έχει βάλει ένα στοίχημα, για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ρόδας στον κόσμο, μόλις ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017.

Η πρωτοκαθεδρία της ρόδας της Νέας Υόρκης όμως (New York Wheel) αναμένεται να είναι πολύ σύντομη, καθώς στην άλλη άκρη της γης, με μερικές ημέρες διαφορά, το Ντουμπάι ξεκίνησε την κατασκευή της δικής του ρόδας γιγαντιαίων διαστάσεων, η οποία θα είναι 18 μέτρα ψηλότερη.

Η νέα ατραξιόν του Στάτεν Άιλαντ υπόσχεται πανοραμική θέα στον ουρανό του Μανχάταν. Θα βρίσκεται κοντά στον ποταμό Χάντσον και το ύψος της θα φτάνει τα 192 μέτρα. Θα έχει χωρητικότητα 1.400 επιβατών τη φορά, με έναν ολόκληρο κύκλο να ολοκληρώνεται σε 38 λεπτά.



Θα διαθέτει ακόμη κινητά μπαρ, εστιατόριο 20 θέσεων και μια «βόλτα» 4-D στο έδαφος, ενώ κάθε βράδυ θα υπάρχει LED light show.

Ακόμη, σύμφωνα με τα σχέδια στην περιοχή αναμένεται να δημιουργηθεί και εμπορικό κέντρο και ένα ξενοδοχείο 200 κλινών.



Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων, ελπίζει ότι η ρόδα New York Wheel LLC θα καταφέρει να ενταχθεί στις «must-see» τουριστικές ατραξιόν της Νέας Υόρκης, μαζί με το άγαλμα της Ελευθερίας, το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ και την Τάιμς Σκουέρ.

Η ρόδα του Ντουμπάι θα φτάνει τα 210 μέτρα σε ύψος, όταν ολοκληρωθεί και θα είναι η μεγαλύτερη που θα υπάρχει στον κόσμο.



Προς το παρόν την πρωτιά κατέχει το «High Roller» στο Λας Βέγκας που υψώνεται στα 168 μέτρα, ακολουθεί το «Singapore Flyer» στη Σιγκαπούρη (165 μέτρα), το «Star of Nanchang» στην Κίνα (160 μέτρα) και το London Eye (135 μέτρα).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.