Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τσίπρας σε πολιτικούς αρχηγούς: Συνδράμετε για βιώσιμη λύση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ραγδαίες εξελίξεις - Συντάσσεται κοινό κείμενο για «εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης» και χρέος.
Να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση, ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σύσκεψη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο Προέδρικό Μέγαρο.

Όπως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να αποσπάσει την ευρεία συναίνεση του πολιτικού προσωπικού της χώρας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε να μεταφέρει το σχετικό αίτημα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Μέχρι στιγμής σύγκλιση φέρεται να υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στο ζήτημα του χρέους, κάτι το οποίο είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για βιώσιμη λύση, και στα δημοσιονομικά.

Οι πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο αναφέρουν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Νίκου Μιχαλολιάκου που δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα, προχωρούν στη σύνταξη κοινού κειμένου, στο οποίο θα υπογραμμίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για μία βιώσιμη συμφωνία και θα χαρακτηρίζεται ως «εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης» η πρόταση που θα μεταφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία στους εταίρους.

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, από το οποίο πέρασε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και είχε συνομιλία με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, έχει ξεκινήσει από τις 10:00 το πρωί και έχει διακόψει προς το παρόν, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει τηλεφωνικές επαφές με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι και Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγο μετά τις 14:00 η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε εκ νέου τις εργασίες της.

Την ίδια ώρα πάντως εκπρόσωπος του γραφείου του Προέδρου Ολάντ διέψευσε στο Reuters συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό το «πρωί της Δευτέρας», χωρίς ωστόσο να κάνει το ίδιο και για τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών συνέρχεται στον απόηχο του ηχηρού «Όχι» του χθεσινού δημοψηφίσματος και της παραίτησης του Γιάννη Βαρουφάκη για την επίτευξη μίας συμφωνίας και ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Τρίτης και του Eurogroup που θα προηγηθεί για την Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.