Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο ήλιος καίει τους Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανησυχητική αύξηση καταγράφει το μελάνωμα καθώς η οικονομική κρίση μας… ωθεί να αλλάξουμε προς το… επικινδυνότερο τη συμπεριφορά μας στον ήλιο. Όπως εξηγούν οι ειδικοί της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (ΕΔΑΕ), επειδή πάμε λιγότερες διακοπές το καλοκαίρι, φερόμαστε σαν… Σουηδοί στην παραλία και ψηνόμαστε όλη μέρα στον ήλιο, χωρίς να χρησιμοποιούμε απαραίτητα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και χωρίς να το ανανεώνουμε κάθε δίωρο όπως επιβάλλεται.

Ήδη στην πατρίδα μας καταγράφονται ετησίως 500 νέα περιστατικά μελανώματος (της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του δέρματος), με τον καθηγητή Δερματολογίας Αλέξανδρο Στρατηγό να επισημαίνει πως το μελάνωμα εμφανίζεται σε ολοένα και πιο νεαρά άτομα, με μελέτη του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» να επιβεβαιώνει πως το 33% των νέων περιστατικών αφορά άτομα 25-50 ετών.

Επίσης ανησυχητικό είναι το εύρημα ότι το 5,4% των νέων περιστατικών οφείλεται στο σολάριουμ, με τον καθηγητή να προειδοποιεί ότι με κάθε συνεδρία αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.