Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πέθανε ο Ιάπωνας που γεννήθηκε το 1903!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέρσι του είχε απονεμηθεί το βραβείο Γκίνες για το ρεκόρ μακροβιότητας.

Σε ηλικία 112 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Ιάπωνας Σακάρι Μομόι, ο οποίος πέρυσι είχε ανακηρυχθεί ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Πέθανε την Κυριακή από νεφρική ανεπάρκεια σε οίκο ευγηρίας της πρωτεύουσας όπου διέμενε. «Η οικογένειά του μας είχε πει ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί πριν από μια ή δύο εβδομάδες», δήλωσε δημοτικός αξιωματούχος.

ΣΑΚΑΡΙ ΜΟΜΟΙ

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1903 στη Μιναμισόμα της επαρχίας Φουκουσίμα, ο Μομόι ήταν εκπαιδευτικός, πρώην λυκειάρχης, λάτρης της καλλιγραφίας, των βιβλίων, κυρίως της κινεζικής ποίησης, καθώς και του σούμο. Παντρεύτηκε το 1928 και απέκτησε πέντε παιδιά.

Όταν τον Αύγουστο του 2014 του απομενήθηκε το ρεκόρ Γκίνες, η κομψή του παρουσία είχε εντυπωσιάσει: φορούσε μαύρο κοστούμι και ασημί γραβάτα, ενώ χαμηλόφωνα είχε εκφράσει την επιθυμία να ζήσει ακόμη δύο χρόνια.

Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών στην Ιαπωνία ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2013 το όριο των 80 ετών (80,21 έτη), ενώ οι συμπατριώτισσές τους διατηρούν την παγκόσμια πρωτιά μακροβιότητας (86,61 έτη).

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού στην Ιαπωνία είναι 65 ετών και άνω, μια αναλογία που αναμένεται να ανέλθει στο 40% μέχρι το 2060. Τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρχαν σχεδόν 59.000 εκατοντάχρονοι στη χώρα -το 87% αυτών γυναίκες- σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι πλέον κατά τα φαινόμενα ο Ιάπωνας Γιασουτάρο Κόιντε που γεννήθηκε το Μάρτιο του 1903, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Μομόι. Η Ιαπωνία έχασε ωστόσο την άνοιξη τη γηραιότερη γυναίκα του κόσμου. Στο εξής η μακροβιότερη γυναίκα παγκοσμίως είναι η Αμερικανίδα Σουζάνα Μάσατ Τζόουνς που γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1899 στη νότια πολιτεία Αλαμπάμα και γιόρτασε χθες στη Νέα Υόρκη τα 116α γενέθλιά της. Το παγκόσμιο ρεκόρ μακροβιότητας επισήμως ανήκει στην Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.