Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πέθανε Γερμανός από τον MERS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε ταξιδέψει στην αραβική χερσόνησο.

Πέθανε λόγω επιπλοκών ένας 65χρονος Γερμανός που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην αραβική χερσόνησο, ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές αρχές στον τομέα της υγείας.

Ο άνδρας πέθανε στις 6 Ιουνίου σε νοσοκομείο του Όστερκαπελν, στη δυτική Γερμανία, από πνευμονικό νόσημα από το οποίο προσεβλήθη μετά τη λοίμωξή του από τον κορονοϊό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το περιφερειακό υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας.

Ο 65χρονος είχε επιστρέψει τον Φεβρουάριο από ταξίδι του στην αραβική χερσόνησο όπου είχε πιθανόν προσβληθεί από τον MERS κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μια ζωοπανήγυρη, σύμφωνα με το υπουργείο. Μόλις επέστρεψε στην Γερμανία, εισήχθη σε νοσοκομείο του Όζναμπρικ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου τέθηκε σε καραντίνα και ανέρρωσε. Στην συνέχεια προσβλήθηκε από ένα άλλο πνευμονικό νόσημα, λόγω του οποίου τελικά κατέληξε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι περίπου 200 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και κανένας δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Στην Σαουδική Αραβία περισσότεροι από 950 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον MERS από το 2012 και 412 έχουν πεθάνει. Στην Νότια Κορέα 19 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, 154 έχουν προσβληθεί, εκ των οποίων 17 έχει διαγνωστεί ότι έχουν αναρρώσει.

Το Σάββατο ένας Νοτιοκορεάτης εισήχθη εκτάκτως σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα με την υποψία ότι έχει προσβληθεί από τον MERS, αλλά οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη επέτρεψαν να αποκλειστεί η υπόθεση αυτή, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας.

Για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος παρουσιάζει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 35%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.