Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η Ρωσία ετοιμάζει δικό της λειτουργικό για smartphones

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ρωσία έχει δείξει την επιθυμία της να έχει τον έλεγχο σε ότι αφορά το διαδίκτυο και την τεχνολογία, με πρόσχημα ότι δεν θέλει τα δεδομένα των χρηστών της να βγαίνουν εκτός χώρας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά OS, αλλά τα δυο που κυριαρχούν είναι Android και iOS, κάτι που δεν αρέσει στην ρωσική κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της mobile OS, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικοινωνίας της Ρωσίας, Nikolai Nikiforov.

Ο Nikiforov επισήμανε ότι το νέο λειτουργικό θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Jolla, η εταιρεία πίσω από το Linux-based Sailfish OS. Η Jolla δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Nokia στην Φινλανδία, αλλά έχει Κινέζους και Ρώσους μετόχους. Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα στο Twitter ο Nikiforov «η προσπάθεια θα γίνει σε συνεργασία με Κίνα και Φινλανδία».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το techblog.gr, δεν αποκαλύφθηκε η ονομασία του νέου λειτουργικού συστήματος, αλλά ο Nikiforov επεσήμανε ότι το 95% των κινητών στην Ρωσία, χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα «εισαγωγής» όπως Android και iOS. Ευελπιστεί όμως το ποσοστό αυτό να πέσει στο 50% μέχρι το 2025, κάτι που ακούγεται πολύ αισιόδοξο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.