Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Αλλάξτε το χαμόγελο σας με την τελευταία λέξη της οδοντιατρικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το χαμόγελο είναι όχι μόνο ψυχική διάθεση αλλά και ωραία δόντια. Οι προσθετικές αποκαταστάσεις είναι μόνιμες. Μπορούν να αφορούν αναβαθμίσεις σχήματος και χρώματος δοντιών ή ταυτόχρονα και θεραπεία.

Οι τεχνικές διαφοροποιούνται α) στον χρόνο, β) στο κόστος γ) στο είδος της αποκατάστασης , αλλά πάντα βασίζονται στο ταλέντο και στην εξειδίκευση του οδοντίατρου ο οποίος σχεδιάζει και αποκαθιστά τα δόντια.

Τα τελευταία χρόνια η κλασσική χρήση πορσελάνης με μέταλλο σε στεφάνες ή γέφυρες, έχει αντικατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις με ολοκεραμικές εργασίες. Εργασίες δηλαδή που δεν έχουν καθόλου μέταλλο .
Όψεις ρητίνης

Είναι όψεις οι οποίες αποκαθίστανται σε 1 ραντεβού , 2 ωρών για την κάθε γνάθο, με μόνιμο και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα εφόσον ο οδοντίατρος που εφαρμόζει είναι γνώστης της τεχνικής αποκατάστασης . Διορθώνονται ατέλειες όπως μικρά, αραιά, δυσχρωμικά δόντια, στραβά δόντια, δόντια με μεγάλα σφραγίσματα, δόντια με αποτριβές και κατάγματα , μόνιμη αλλαγή χρώματος των δοντιών. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι οι σύνθετες ρητίνες , το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες για τα λευκά σφραγίσματα. Το κόστος είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης διότι δεν παρεμβάλλεται εργαστήριο και επιπλέον διότι ο χρόνος που απαιτείται είναι 1 ραντεβού.
Όψεις πορσελάνης

Πολύ λεπτές «φλοίδες» πορσελάνης οι οποίες για την τοποθέτησή τους απαιτούν ελάχιστο τρόχισμα του δοντιού. Αυτές συγκολλούνται μόνιμα στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα αναβαθμίζοντας το χαμόγελο. Οι αποκαταστάσεις γίνονται σε περισσότερα από 1 ραντεβού και απαιτείται τεχνίτης για αυτό το κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με τις όψεις ρητίνης.
Ολοκεραμικές στεφάνες

Χρησιμοποιούνται σε μεμονωμένα δόντια όπως δόντια με πολλά σφραγίσματα, απονευρωμένα ή σε εμφυτεύματα. Καλύπτουν όλο το δόντι περιφερικά , έχουν άριστη αισθητική απόδοση και αποκαθίστανται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.
Ολοκεραμικές γέφυρες

Για αποκατάσταση δοντιών που λείπουν, σε αντικατάσταση παλαιών γεφυρών ή τοποθέτησής τους επί εμφυτευμάτων. Ενώ οι ολοκεραμικές αποκαταστάσεις έχουν μεγάλη αντοχή, δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις κλασσικές μεταλλοκεραμικές εργασίες, ούτε μπορούν να τοποθετηθούν αδιακρίτως. Αποκαθίστανται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.
Αμαλγάματα (μαύρα σφραγίσματα) που αντικαθίστανται με λευκά σφραγίσματα.
Λεύκανση με laser σε δόντια που έχουν χάσει την λευκότητά τους. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο σε αντίθεση με τα ανωτέρω.


Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.