Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ξέφρενο πανηγύρι στην Ιρλανδία από τους ομοφυλόφιλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Χαιρετίζουμε τη νέα Δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα».

Γκέι ζευγάρια συρρέουν σήμερα στο κέντρο του Δουβλίνου για να γιορτάσουν ένα «ιστορικό ορόσημο», καθώς μια μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αυτής της παραδοσιακά καθολικής χώρας ψήφισε να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφύλων, έπειτα από έναν αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων που διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες.

Κρατώντας σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον και κλαίγοντας, δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τα επίσημα αποτελέσματα στην αυλή του Κάστρου του Δουβλίνου. Οι ψηφοφόροι, νέοι και ηλικιωμένοι, προσήλθαν μαζικά στις κάλπες με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι η μεγαλύτερη σε δημοψήφισμα εδώ και δεκαετίες.

«Το πόσο πολλοί άνθρωποι ήρθαν να ψηφίσουν μας συγκινεί πολύ», λέει ο Φρεντ Σέλμπομ, 48 ετών, ο οποίος έχει έρθει με τον σύντροφό του Φίργκολ Σκοτ, 43 ετών, τον οποίο λέει ότι σκοπεύει να παντρευτεί.

«Έως τώρα πολλοί γκέι αισθάνονταν ότι στη Ιρλανδία ήταν απλώς ανεκτοί. Τώρα ξέρουμε ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο».

Το πλήθος επευφημούσε καθώς στην πλατεία έκαναν την εμφάνισή τους ακτιβιστές του κινήματος των ομοφυλοφίλων, όπως ο Ντέιβιντ Νόρις, η εκστρατεία του οποίου οδήγησε το 1993 στην αποποινικοποίηση του ομοφυλοφυλικού σεξ, και ο Ρόρι Ο'Νιλ, ο οποίος ήταν το πρόσωπο της εκστρατείας ως η ντραγκ κουήν Πάντι Μπλις.

«Το μέλλον για τους νεαρούς ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα) σ' αυτή τη χώρα είναι απίστευτο», δήλωσε ο Ο'Νιλ.

«Είναι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ την ημέρα που γεννήθηκε αυτή η Ιρλανδία».

Η Τζιν Ουέμπστερ, μια 45χρονη διοικητική υπάλληλος που αποκάλυψε ότι είναι λεσβία πριν από οκτώ χρόνια αφού χώρισε από το σύζυγό της, είπε πως μετά τη γέννηση των παιδιών της, η σημερινή είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής της.

«Πολλοί στην οικογένειά μου ψήφισαν όχι σ' αυτή την εκστρατεία, έτσι σε προσωπικό επίπεδο ήταν πολύ τραυματικό», είπε. «Σημερα χιλιάδες άνθρωποι στήριξαν τα δικαιώματά μου, όταν ορισμένοι στην οικογένειά μου δεν το έκαναν».

Η ανάδυση μιας νέας γενιάς νεαρών ψηφοφόρων αποτέλεσε ένα «ιστορικό ορόσημο» για την ιρλανδική πολιτική και μπόρεσε να σπάσει το δεσμό ανάμεσα στην εκκλησία και το κράτος, πρόσθεσε η ίδια.

«Σήμερα ξυπνήσαμε σε μια νέα Ιρλανδία. Στην πραγματική Ιρλανδική Δημοκρατία που ονειρευόμουν όλη μου τη ζωή», είπε.

Μερικές γνωστές προσωπικότητες, που αποκάλυψαν πως είναι γκέι μετά την έναρξη της εκστρατείας, χαιρέτισαν τη νέα ατμόσφαιρα που δημιουργείται στη χώρα.

«Πριν από δέκα χρόνια, η Ιρλανδία εξακολουθούσε να είναι ένας πολύ σκοτεινός τόπος», είπε ο πρώην υπουργός Πατ Κάρεϊ, ο οποίος περίμενε να φθάσει κοντά στα 70 για να δηλώσει δημόσια ότι είναι γκέι.

«Υπήρχαν πολλές ανοικτές πληγές που έπρεπε να επουλωθούν. Πιστεύω πως οι νέοι άνθρωποι της Ιρλανδίας άρπαξαν αυτή τη χώρα από το σβέρκο και είναι τώρα αγνώριστη σε σχέση μ' αυτό που ήταν πριν από 10 χρόνια».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δημόσια τηλεόραση RTE και αφορούν την πλειονότητα των περιφερειών το «ναι» κέρδισε με 62,3% των ψήφων!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.