Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης έσωσε την ζωή ενός άντρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ένας άντρας που έκανε για πλάκα ένα τεστ εγκυμοσύνης που είχε ξεχάσει η πρώην κοπέλα του στο σπίτι.

Όταν λοιπόν το έκανε έγινε κάτι που τον ξάφνιασε αφού το τεστ …βγήκε θετικό! Το παράξενο της υπόθεσης, ωστόσο δεν είναι αυτό…

Ο άντρας διηγήθηκε την ιστορία του σε ένα φίλο του, ο οποίος για να διακωμωδήσει το γεγονός έφτιαξε ένα κόμικ, που στη συνέχεια δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Reddit. Το κόμικ προσέλκυσε περισσότερους από 1.300 χρήστες τα σχόλια των οποίων ήταν αρκετά ενδιαφέροντα.



Κάποιος λοιπόν από τους χρήστες , έγραψε: «Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας για καρκίνο των όρχεων. Σοβαρά. Ψάξτε το στο Google».

Μετά από μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι το τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να ανιχνεύσει και τον καρκίνο των όρχεων εντοπίζοντας την ορμόνη «βήτα ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη».

Ο άντρας έκλεισε αμέσως ραντεβού με έναν γιατρό και τελικά όντως έμαθε ότι είχε ένα μικρό όγκο στον δεξί όρχι του.

«Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα στο σώμα που παράγουν αυτή την ορμόνη και ο καρκίνος των όρχεων είναι ένα από αυτά.» τονίζει ο Δρ. Mark Pomerantz, ουρολόγος – ογκολόγος σε νοσοκομείο της Βοστόνης.

Σύμφωνα με τη δεύτερη γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε από τον ίδιο πάλι στο Reddit, ο όγκος βρέθηκε σε πρώιμο στάδιο και ευτυχώς είναι πολύ καλά στη υγεία του.



Μπορεί λοιπόν τα τεστ εγκυμοσύνης να ανιχνεύουν τον καρκίνο στους όρχεις, σε κάθε περίπτωση όμως οι γιατροί συστήνουν τους άντρες να κάνουν μια αυτοεξέταση στο ντους μια φορά το μήνα για να ελέγχουν τυχόν αλλαγές. Το πρώτο σημάδι του καρκίνου των όρχεων είναι συνήθως ένα ανώδυνο εξόγκωμα.

Περίπου 8.590 νέες περιπτώσεις καρκίνου των όρχεων θα διαγνωστούν φέτος στις ΗΠΑ, οδηγώντας σε θάνατο 360 άντρες. Επειδή όμως η θεραπεία κρίνεται επιτυχής, ο κίνδυνος θανάτου από τη νόσο είναι περίπου 1 στις 5.000.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.