Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Νικήτρια στον μαραθώνιο της ζωής της!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιζήσασα του μαραθωνίου της Βοστώνης τερματίζει και ξεσπά σε δάκρυα - Δείτε το βίντεο.

Η 27χρονη Rebekah Gregory ήταν μεταξύ των δρομέων που έτρεξαν στον μαραθώνιο της Βοστώνης αλλά για εκείνη η διαδρομή του Μαραθωνίου είχε διπλή σημασία. Αναμετρήθηκε με τις δυνάμεις και τον εαυτό της, όπως κάθε μαραθωνοδρόμος, αλλά αναμετρήθηκε και με τα φαντάσματα που τη στοιχειώνουν εδώ και δύο χρόνια, από τον αιματηρό μαραθώνιο του 2013, στον οποίο έχασε το πόδι της με αποτέλεσμα να κινείται με προσθετικό μέλος.

Νικήτρια στον μαραθώνιο της ζωής της!

Σε όλες της τις αναμετρήσεις, τις πραγματικές και τις συμβολικές, βγήκε νικήτρια.

«Πήρα σήμερα τη ζωή μου πίσω», δήλωσε συγκινημένη η 27χρονη, πεσμένη στα γόνατα και κλαίγοντας πάνω στη γραμμή του τερματισμού.

«Έδωσα τον καλό αγώνα, τερμάτισα, κράτησα την πίστη μου», έγραψε ανεβάζοντας στα social media φωτογραφία από τον τερματισμό της.



Η νεαρή γυναίκα έτρεξε τα τελευταία σχεδόν έξι χιλιόμετρα του μαραθωνίου καθώς ο γιατρός της την είχε προειδοποιήσει πως το πόδι της δεν έχει ακόμα θεραπευτεί επαρκώς ώστε να τρέξει ολόκληρη τη διαδρομή.

Τον Απρίλιο του 2013 η Gregory στεκόταν στη γραμμή του τερματισμού μαζί με τον τότε μνηστήρα της, ζητωκραυγάζοντας για τη μητέρα του που έτρεχε, όταν εξερράγησαν οι βόμβες που σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 250.

«Αυτή τη φορά δεν θα είμαι στο έδαφος, διαλυμένη, δεν θα έχω ανάγκη από βοήθεια επειδή δεν μπορώ να κάνω κάτι μόνη μου. Αυτή τη φορά, το μόνο που θα ακουμπά το έδαφος θα είναι το παπούτσι μου, καθώς θα δείχνω στον εαυτό μου και στον κόσμο πως επέστρεψα, πιο δυνατή από ποτέ… και τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει πια», έγραψε στην 2η επέτειο από τον αιματηρό Μαραθώνιο του 2013.

Η Gregory ήταν μεταξύ των 25 ανθρώπων που επιβίωσαν και αποτελούν την ομάδα «415 Strong», που συμμετείχε στον φετινό Μαραθώνιο. Στην ομάδα υποστήριξης των δρομέων βρίσκονται και οι Sabrino Dello Russo, Elizabeth Bermingham και Dave Fortier. Όλοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις του 2013 και δίνουν καθημερινή μάχη και με το μετατραυματικό στρες.

Η χθεσινή ημέρα φορτισμένη για πολλούς ακόμα. Η Tatyama McFadden κέρδισε την κούρσα των γυναικών σε αναπηρικό αμαξίδιο για τρίτη χρονιά, αφιέρωσε τη νίκη της στο νεότερο θύμα της επίθεσης, τον 8χρονο Martin Richard, και έδωσε το στεφάνι της στον πατέρα του.

«Ήθελα πραγματικά να κερδίσω σήμερα για να τους δώσω το στεφάνι μου και να το κρατήσουν στο σπίτι τους ως αναμνηστικό δύναμης, θάρρους και ελπίδας», δήλωσε.

Η Lelisa Desisa από την Αιθιοπία, που είχε κερδίσει την κούρσα του 2013, βρέθηκε και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 2 ώρες, 9 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.