Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πινγκ πονγκ ευθυνών για την παιδική χαρά στα Γιάννενα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πεντάχρονος ακρωτηριάστηκε.

Ο ένας στον άλλο πετάει το μπαλάκι των ευθυνών σχετικά με τη λειτουργία της παιδικής χαράς στα Γιάννενα, όπου ο αντίχειρας ενός 5χρονου πιάστηκε στην τσουλήθρα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Και ενώ αναμένεται να φανεί αν πέτυχε η εγχείρηση επανασυγκόλλησης δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο για το αν η συγκεκριμένη παιδική χαρά πληρούσε τις προϋποθέσεις της νόμιμης και σωστής λειτουργίας.

Ο μεν δήμος Ιωαννιτών δηλώνει πως είχε περάσει όλους τους ελέγχους πιστοποίησης, το δε υπουργείο το διαψεύδει, λέγοντας πως είχε διαπιστωθεί πρόβλημα σε ένα από τα παιχνίδια, λέει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι η παιδική χαρά «δεν διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα». Σύμφωνα με την εφημερίδα το υπουργείο επικαλείται έγγραφο σύμφωνα με το οποίο κατηύθυνε το δήμο να δώσει το σήμα που είχε παραλάβει για την παιδική χαρά του Κουραμπά σε άλλη παιδική χαρά της περιοχής για την οποία υπήρχε αίτημα για σήμα πιστοποίησης. Το σήμα δηλαδή είχε δοθεί αλλά δεν έπρεπε να κρεμαστεί, καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα σε ένα από τα παιχνίδια.

Άλλα λέει ο δήμος

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας δήλωσε πως η παιδική χαρά λειτουργούσε με όλες τις προδιαγραφές. Τόνισε ότι όλα τα όργανα που είχαν τοποθετηθεί είχαν την απαραίτητη πιστοποίηση από τους αρμόδιους φορείς και το μόνο που δεν είχε συμβεί, τη στιγμή του ατυχήματος, ήταν ότι το έργο δεν είχε παραληφθεί από το δήμο. Όταν ο εργολάβος έχει ολοκληρώσει όλες τις κατασκευές και όταν έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι, τότε πραγματοποιείται η παράδοση του έργου.

Ο 5χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννιτών «Γ. Χατζηκώστα».

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.