Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Βρέφη κοιμούνται στο πάτωμα νοσοκομείου!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικόνες ντροπής στο Μαρόκο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Βουλωμένοι σωλήνες, μουχλιασμένοι τοίχοι, βρεγμένες κουβέρτες, τουαλέτες που δεν διανοείσαι να πλησιάσεις, έλλειψη αναλώσιμων. Με τα προβλήματα αυτά έρχονται αντιμέτωποι όσοι χρειαστεί να δεχθούν ιατρική φροντίδα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Μαρόκου. Δεκάδες φωτογραφίες στο Facebook αποτυπώνουν τη θολή πραγματικότητα των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας. Σύμφωνα με το France 24, αποκαλύπτεται μια κατάσταση εγκατάλειψης και καταστροφής που το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της μαροκινής κυβέρνησης δεν θα καταφέρει να ανατρέψει.

Η σελίδα «Health sector scandals» φτιάχτηκε στο Facebook τον Δεκέμβριο του 2014 από ομάδα Μαροκινών γιατρών. Στόχος ήταν να «απαντήσουν» στους ισχυρισμούς του υπουργού Υγείας της χώρας πως ευθύνονται εκείνοι και η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους για την κατάσταση. Ο ισχυρισμός προκάλεσε την οργή των γιατρών που αποδίδουν τη διάλυση του συστήματος στον ανεπαρκή προϋπολογισμό του.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός Υγείας έστειλε κλιμάκια επιθεωρητών να επιβλέψουν και να διορθώσουν τα προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια έκθεσή τους.

Σύμφωνα με γιατρό που μιλά στο France 24, στο νοσοκομείο που εκείνος εργάζεται αναγκάζονται να κλείσουν μία από τις δύο πτέρυγες στην αρχή του χειμώνα επειδή το χιόνια προκαλεί διαρροή νερού από το ταβάνι. Όπως λέει, οι γιατροί δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνουν τη δουλειά τους με άνεση αλλά οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Για παράδειγμα, αν χρειάζονται κάποια επέμβαση για ένα σπασμένο οστό πρέπει να αγοράσουν ή να νοικιάσουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό- το κόστος γύρω στα 700 ευρώ. Αν είναι κάτι πιο σοβαρό, πχ στον γοφό, το κόστος μπορεί να φτάσει τα 2000 ευρώ- την ώρα που ο μέσος μισθός είναι στα 200 ευρώ στη χώρα. Χρειάζεται να πληρώνουν για όλα παρότι υποτίθεται πως οι παροχές υγείας είναι δωρεάν. Πολλοί λίγοι ασθενείς έχουν τα μέσα να πληρώσουν αυτά τα τεράστια ποσά, όσοι μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά προτιμούν την ιδιωτική περίθαλψη.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη θέρμανσης. Σύμφωνα με τον ίδιο γιατρό τα συστήματα θέρμανσης δεν ανάβουν ούτε το χειμώνα, παρά μόνο κατά τη διάρκεια επισκέψεων επισήμων! Όπως λέει, μια φορά άναψαν αμέσως πριν την άφιξη των επιθεωρητών!

«Τα σχόλια του υπουργού μας θύμωσαν, ακόμα κι αν είναι αλήθεια πως υπάρχει διαφθορά, οφείλεται εν μέρει στους χαμηλούς μισθούς», προσθέτει. Στα δημόσια νοσοκομεία ένας γενικός γιατρός βγάζει 700 ευρώ το μήνα ενώ ένας εξειδικευμένος γιατρός αρχίζει με 1.100 ευρώ και ο μισθός του μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2.100 ευρώ.

Το France 24 αναζήτησε τον υπουργό Υγείας της χώρας για να απαντήσει στις καταγγελίες αυτές και, όπως γράφει στο δημοσίευμα, εάν και όταν υπάρξει κάποια απάντηση, θα τη δημοσιεύσει…

Δείτε τις φωτογραφίες
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.